Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι περαιτέρω εξειδικεύσεις για το θέμα θα δοθούν από τον υπουργό υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Πάτρας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος για το θέμα του self-testing, της διεξαγωγής δηλαδή rapid test από τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανοπουλο, άλλη πρόταση κατατέθηκε και άλλη τελικά έγινε αποδεκτή, η οποία δεν έχει κανένα ποσοστό κέρδους για τα φαρμακεία. «Δεν είμαστε δημόσια δομή», δήλωσε και πρόσθεσε πως «οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν την ικανότητα της αυτοδιάγνωσης, κατά συνέπεια θα έχουμε κομφούζιο στα φαρμακεία».

Απαντώντας ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι περαιτέρω εξειδικεύσεις για το θέμα θα δοθούν από τον υπουργό υγείας τις επόμενες ημέρες.

Για τη συνεισφορά των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, είπε πως «στη μάχη κατά της πανδημίας δεν περισσεύει κανείς» και πως ήδη ο ιδιωτικός τομέα συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό.

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, διευκρίνισε πως δεν είναι υποχρεωτικός και πως το 77% των γιατρών και το 51% του νοσηλευτικού προσωπικού έχει ήδη εμβολιαστεί.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθεια για να αυξηθεί το ποσοστό αυτό», τόνισε.

Είπε ακόμα, πως στις 26/3 θα ανοίξει ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα των 70-74 και στις αρχές Απριλίου η ηλικιακή ομάδα των 65-69.

«Θα ολοκληρωθούν και οι εμβολιασμοί στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και μετά ο γενικός πληθυσμός», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr