Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν κατά Μπάιντεν : Απαράδεκτη και ανάρμοστη η επίθεση στον Πούτιν

Ερντογάν κατά Μπάιντεν : Απαράδεκτη και ανάρμοστη η επίθεση στον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της ΕΕ, αποδοκίμασε τους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ για τον Ρώσο ομόλογό του.

«Απαράδεκτοι» και «ανάρμοστοι» για ένα πρόεδρο είναι, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, οι χαρακτηρισμοί του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο δίκτυο ABC την περασμένη Τετάρτη, είχε απαντήσει θετικά στο ερώτημα εάν θεωρεί τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφόνο» – με τον τελευταίο να του εύχεται «υγεία»…

Η εξέλιξη αυτή, την οποία σηματοδότησε την ραγδαία επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στη Μόσχα. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο – θεωρούμενος ως μετριοπαθής – πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Βρέθηκα με τον Τζο Μπάιντεν, σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις. Μου έδωσε την εντύπωση ενός λογικού ατόμου τότε, ωστόσο, φαίνεται ότι ο χρόνος δεν ήταν ευγενικός απέναντί του». Παρομοίασε δε την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου με μια φράση του Φρόιντ, σύμφωνα με την οποία «τίποτα στη ζωή δεν είναι πιο ακριβό από την ασθένεια και την ηλιθιότητα»!

Ο Μπλίνκεν στην Ευρώπη

Η υπόθεση θα έχει, πάντως, συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς στην Ευρώπη θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, για να παραβρεθεί στη σύνοδο με τους ομολόγους του από το ΝΑΤΟ. Στο τραπέζι των επαφών που θα έχει με μια σειρά Ευρωπαίους ηγέτες ο Άντονι Μπλίνκεν – ο οποίος προέρχεται από μια σφοδρή αντιπαράθεση με τους Κινέζους στη χθεσινή σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Άνκορατζ της Αλάσκας – θα βρεθεί ασφαλώς και το θέμα των σχέσεων με τη Μόσχα.

Ένα δε από τα «καυτά» θέματα που θα συζητηθούν αφορά και στην υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, καθώς η Ουάσιγκτον φαίνεται πως εμμένει στην μη ολοκλήρωσή του, απειλώντας με βαριές κυρώσεις τους εμπλεκόμενους.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024