Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντονι Μπλίνκεν μπροστά στον ΥΠΕΞ της Κίνας : Απειλείτε την παγκόσμια σταθερότητα

Αντονι Μπλίνκεν μπροστά στον ΥΠΕΞ της Κίνας : Απειλείτε την παγκόσμια σταθερότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν μίλησε μπροστά στον υψηλόβαθμο κινέζο αξιωματούχο Γιανγκ Τζιετσί για τα προβλήματα που υπάρχουν με την Κίνα, αναφερόμενος και στη «γενοκτονία», όπως τη χαρακτήρισε, εναντίον των Μουσουλμάνων Ουιγούρων.

Οι ενέργειες της Κίνας «απειλούν τη βασιζόμενη σε κανόνες τάξη που εγγυάται την παγκόσμια σταθερότητα», δήλωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίκεν κατά την έναρξη της διήμερης συνάντησής του με κινέζους αξιωματούχους στην Αλάσκα.

«Βαθιές ανησυχίες»

«Θα συζητήσουμε τις βαθιές ανησυχίες μας για τις ενέργειες της Κίνας στην Σιντζιάνγκ», για τις οποίες η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» εναντίον των Μουσουλμάνων Ουιγούρων, για «το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον των ΗΠΑ και τον οικονομικό καταναγκασμό εναντίον των συμμάχων μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μπροστά στον υψηλόβαθμο κινέζο αξιωματούχο Γιανγκ Τζιετσί και τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν «σύγκρουση» με την Κίνα, αλλά «είναι ανοιχτές στον σκληρό ανταγωνισμό».

«Για τις αρχές μας»

«Θα αγωνιζόμαστε πάντα για τις αρχές μας, για τους ανθρώπους μας και για τους φίλους μας», προειδοποίησε ο Σάλιβαν σε αυτήν την πρώτη σημαντική κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων, στην πόλη Ανκορατζ της Αλάσκας, μετά την άνοδο του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024