Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για την Ανατ. Μεσόγειο - Προσωρινό λάθος η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου

Ερντογάν : Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για την Ανατ. Μεσόγειο – Προσωρινό λάθος η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου

«Επιθυμία μου είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χωρίς να ζήσουμε κάτι θερμό», ανέφερε ο Ερντογάν,

Στην εμπρηστική ρητορική επιστρέφει η τουρκική ηγεσία, προεξάρχοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και μάλιστα λίγες ώρες μετά την διεξαγωγή του 62ου γύρου διερευνητικών επαφών στην Αθήνα, και πριν τις  πολιτικές διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας,  σε επίπεδο υπηρεσιακών γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος το απόγευμα της Τρίτης, δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία επιμένει «στην αποφασιστική θέση της», προσθέτοντας προκλητικά πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία διαδικασία στην περιοχή χωρίς τη συγκατάθεσή της, απειλώντας ακόμη και με θερμό επεισόδιο.

«Τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς»

«Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί. Δεν τίθεται θέμα υποχώρησής μας» διαμήνυσε, ισχυριζόμενος ότι τις αποφάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τις παίρνει πλέον η Τουρκία.

«Επικρατεί ένα χάος στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι σαφές ποιος κάνει τι με ποιον. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία να προχωρήσει καμία διαδικασία χωρίς την Τουρκία και αυτό να γίνει αιτία να ζεσταθούν τα νερά. Η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επιθυμία μου είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χωρίς να ζήσουμε κάτι θερμό», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι και το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας έχουν κάνει πολύ σημαντικές δηλώσεις για το θέμα αυτό.

«Προσωρινό λάθος»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με την Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία Αθήνας – Καΐρου ως «προσωρινό λάθος»
και επαναλαμβάνοντας πως ο λαός της Αιγύπτου δεν είναι εναντίον της Τουρκίας.

«Αναφορικά με την Αίγυπτο, δεν νομίζω πως ο λαός της Αιγύπτου θα είναι εναντίον μας. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα προσωρινό λάθος», είπε σχετικά με τις σημερινές «κακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» όπως ανέφερε.

Όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως το Ριάντ προχώρησε σε μία «θετική στροφή» προς την Τουρκία, την ίδια ώρα που πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Η Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί κοινή άσκηση με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει και μία νέα εξέλιξη, ζήτησε drones από την Τουρκία»

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024