«Χτες το απόγευμα υπήρχαν 124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς που περίμεναν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, περιγράφοντας μια «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στα νοσοκομεία.
Σημείωσε, πως όσοι ασθενείς χρειάζονται διασωλήνωση γίνεται κανονικά ωστόσο, όταν η λίστα κλινών στις ΜΕΘ αδειάσει πρυτανεύει η ηλικία των ασθενών.
Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών
Ζήτησε την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών όπου όπως υπογράμμισε μπορούν να συνδράμουν στη μάχη των ΜΕΘ αφού διαθέτουν και έμπειρο προσωπικό αλλά και κλίνες. Με αιχμή αναρωτήθηκε γιατί ακόμη δεν έχει γίνει αυτό, λέγοντας ότι η μοναδική λογική εξήγηση είναι θέμα κλινικαρχών, προσθέτοντας ότι «δεν είναι τώρα η ώρα της κερδοσκοπίας».
Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταγγέλλοντας ότι από πέρσι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αρμόδιους, υπάρχει έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και επιπλέον δεν υπάρχει οργάνωση στη διενέργεια των τεστ. Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του ΕΟΔΥ, λέγοντας «είναι virtual οντότητα; Θα έπρεπε να έχουμε έναν παντοδύναμο ΕΟΔΥ».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας