Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ικαρία : Σύλλογοι γονέων διαμαρτύρονται για τα κλειστά σχολεία - Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

Ικαρία : Σύλλογοι γονέων διαμαρτύρονται για τα κλειστά σχολεία – Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

Επιστολή προς το Yπουργείο Παιδείας αποστέλλουν Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ικαρίας, με αφορμή το κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νησιού, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κοροναϊού

Επιστολή προς το Yπουργείο Παιδείας αποστέλλουν Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ικαρίας, με αφορμή το κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νησιού, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κοροναϊού, με την οποία τονίζουν χαρακτηριστικά: «Σας αξιολογούμε με μηδέν».

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς», αναφέρουν στην επιστολή οι γονείς και τονίζουν: «Απαιτήσαμε δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα τεστ, μείωση μαθητών ανά τάξη, μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αποσυμφόρηση σχολικών λεωφορείων».

«Τι κάνατε από όλα αυτά; Ανοίξατε εκ νέου τα σχολεία τον Ιανουάριο, με μοναδικό μέτρο προστασίας το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες», προσθέτουν για να καταλήξουν: «Σας αξιολογούμε με μηδέν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ως γονείς, ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Απαιτήσαμε δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα τεστ για την ανίχνευση του ιού Covid-19, μείωση μαθητών ανά τάξη, μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αποσυμφόρηση σχολικών λεωφορείων, σχολίατρο σε κάθε σχολείο και ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στο δήμο μας.

Τι κάνατε από όλα αυτά; Ανοίξατε εκ νέου τα σχολεία τον Ιανουάριο με μοναδικό μέτρο προστασίας το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες.

Πραγματικά, θα γελάγαμε αλλά δυστυχώς, επειδή αφορά την υγεία των παιδιών μας, αγωνιούμε και θυμώνουμε..Εδώ και λίγες μέρες, κλείσατε τα Λύκεια, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα Covid 19 στο νησί, ενώ κλείσατε και το Γυμνάσιο Ραχών επειδή έχει λυκειακές τάξεις. Στα Λύκεια κολλάει, στο Γυμνάσιο Ραχών κολλάει, στα άλλα δύο Γυμνάσια του νησιού, στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία δεν κολλάει. Μιλάμε για επιστήμη, όχι αστεία…

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!

Εν μέσω πανδημίας, εφαρμόσατε την Τηλεκπαίδευση, όπου σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης μάθηση και όπου για άλλη μία φορά φωνάζουμε ότι δεν είναι ¨αθώα¨. Ήρθε ως » λύση» λόγω Covid αλλά είναι πλέον ξεκάθαρος ο ρόλος που θέλετε να της δώσετε. Χιονίζει; Βρέχει; Δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο; Δεν έχει πετρέλαιο στο σχολείο; Δεν προσλήφθηκε δάσκαλος;

Ιδού η λύση… WEBEX.

Ακόμα και αυτή η Τηλεκπαίδευση, όμως, που με τόσο θέρμη υποστηρίζετε, αποκλείει πολλούς μαθητές από την όλη διαδικασία αφού δεν εξασφαλίζεται από την Πολιτεία η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών σε αυτήν, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διαδίκτυο.

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!

Εν μέσω πανδημίας περάσατε νόμο για κάμερες μέσα στις τάξεις, για αύξηση μαθητών στις αίθουσες και στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (π.χ. νόμοι Διαμαντοπούλου, Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλου, Γιαβρόγλου). Επαναφέρετε την αξιολόγηση για εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες.

Σκοπός σας είναι η κ α τ η γ ο ρ ι ο π ο ί η σ η των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Σκοπός σας είναι η α υ τ ο ν ο μ ί α σχολικών μονάδων. Δηλαδή, σπάσιμο ενιαίου προγράμματος σπουδών, βιβλίων, μαθημάτων. Έτσι, το κάθε σχολείο θα κάνει τα δικά του, ανάλογα με τους πόρους που θα έχει ο κάθε Δήμος αλλά και πόσοι Χορηγοί έχουν καταφέρει να εξασφαλιστούν. Το σχολείο θα μετατραπεί σε επιχείρηση στην οποία θα εμπλέκονται και ιδιώτες και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι θα τα χρηματοδοτούν. Δεν θα γίνονται τα ίδια μαθήματα στα σε κάθε σχολείο με τα ίδια βιβλία και τα ίδια προγράμματα σπουδών. Κάτι το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει, πόσο δε μάλλον για τα σχολεία της Ικαρίας.

Σκοπός σας είναι η α τ ο μ ι κ ή α ξ ι ο λ ό γ η σ η του εκπαιδευτικού, που θα είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και που θα μετατρέπει το σχολείο σε φροντιστήριο προετοιμασίας.

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!!

Για άλλη μία φορά, σας φωνάζουμε πως όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν και καθολικά για όλα τα παιδιά μας, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Τα κάτωθι ΔΣ Συλλόγων και Κηδεμόνων

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

«ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΥΛΟΣΥΡΤΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024