Εμβόλιο AstraZeneca: Τα οφέλη υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο, επιμένει ο ΕΜΑ
Καμία ένδειξη για αιτιολογική σύνδεση με περιστατικά θρόμβωσης
Την Πέμπτη προγραμματίζεται να ανακοινωθεί το τελικό πόρισμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca, μετά τις αναφορές για περιστατικά θρόμβωσης μεταξύ των εμβολιασθέντων.
Στο μεταξύ, η έρευνα του ΕΜΑ συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν τα κρούσματα θρομβοεμβολικών επεισοδίων είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού ή όχι, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού Έμερ Κουκ.
Press conference by @EMA_News Executive Director Emer Cooke on the investigation on COVID-19 vaccine AstraZeneca and thromboembolic events. https://t.co/G81yzlfNcX
— European Commission ?? (@EU_Commission) March 16, 2021
Δείτε επίσης: «Θύμα» πολιτικών σκοπιμοτήτων στην Ευρώπη το εμβόλιο της AstraZeneca;
«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε η Κουκ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάθε χρόνο «χιλιάδες» άνθρωποι εκδηλώνουν θρόμβωση και επομένως είναι στατιστικά αναμενόμενα τέτοια κρούσματα μεταξύ των εμβολιασθέντων.
«Μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση δεν είναι μη αναμενόμενη, έπειτα από τόσα εκατομμύρια εμβολιασμών» είπε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Κουκ επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού συνεχίζουν να υπερσταθμίζουν τους κινδύνους.
Ο ΕΜΑ παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία, να παγώσουν προληπτικά τη χρήση του εμβολίου της Astra.
Στην Ελλάδα, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος του ΕΜΑ.
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442