Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rapid test : Σκέψεις για επέκτασή τους και στα σπίτια - Αύριο θα συζητηθεί στην επιτροπή

Rapid test : Σκέψεις για επέκτασή τους και στα σπίτια – Αύριο θα συζητηθεί στην επιτροπή

Σκέψεις για επέκταση των rapid test και στα σπίτια. Στόχος οι 100.000-150.000 έλεγχοι την ημέρα. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής

Την επέκταση των rapid test, τόσο στοχευμένα όσο και στον γενικό πληθυσμό, για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού, φαίνεται ότι προκρίνουν μέλη της επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια άρση μέτρων του lockdown.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επανεξεταστούν κάποια μέτρα του lockdown που είναι σε ισχύ.

Αναφορά στη δυνατότητα να μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το rapid test για τον κοροναϊό έκανε σήμερα και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown.

«Τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing», δήλωσε ο κ. Γώγος, μιλώντας στο Open.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παθολογίας σχολίασε: «Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας. Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid test)».

Η πρόταση είναι να αυξηθούν τα τεστ, με βάση το μοντέλο της Αυστρίας, η οποία διενεργεί σε ένα 24ωρο 3,5 εκατομμύρια ελέγχους, ανέφερε πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα iefimerida. «Πάμε για γενίκευση της χρήσης τους. Θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται ένα τεστ, να το κάνει το πρωί στο παιδί του και μετά να το στέλνει στο σχολείο», ανέφερε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι το κόστος θα ανέρχεται σε 2,5-3 ευρώ.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι, πέρα από τη δυνατότητα να διενεργεί κάποιος μόνος του το τεστ για τον κοροναϊό, θα δρομολογηθούν στοχευμένοι έλεγχοι στον τουρισμό, στα σχολεία και σε εργαζόμενους σε εργοστάσια μεταξύ άλλων, ενώ θα επεκταθούν και εκείνα που γίνονται σε πλατείες.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 100.000-150.000 τεστ την ημέρα, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το «άνοιγμα» όταν αυτό αποφασιστεί και, στη συνέχεια, να περάσουμε στο επίπεδο που θα μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το τεστ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024