Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Superleague : Ο κυρίαρχος Ολυμπιακός, ο… πρωταθληματικός Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης!

Superleague : Ο κυρίαρχος Ολυμπιακός, ο… πρωταθληματικός Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης!

Ο Ολυμπιακός ήταν ασυναγώνιστος και στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ Παναθηναϊκός και Αστέρας έκαναν απίθανο ντεμαράζ. Τι έκαναν Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και… ΠΑΣ Γιάννινα.

Η 26η αγωνιστική της Superleague ολοκληρώθηκε και πλέον όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος μπαίνουν σε ρυθμούς play off και play out. Η κλήρωση για τους έξτρα αγώνες γίνεται σήμερα, ενώ από το επόμενο κιόλας σαββατοκύριακο ξεκινάνε οι «μάχες» για την Ευρώπη και τη δεύτερη θέση, αλλά και για την παραμονή στην κατηγορία, δεδομένου πως ο Ολυμπιακός προελαύνει και είναι αγκαλιά με τον δεύτερο σερί τίτλο του.

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, έναντι των αντιπάλων του, ενώ ο δεύτερος γύρος που έκαναν ήταν ακόμη καλύτερος από τον σχεδόν τέλειο πρώτο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει 1 βαθμό παραπάνω από ότι στον πρώτο γύρο (34 έναντι 33) και απέδειξε πόσο μεγάλο βάθος διαθέτει και πόσο πιο μπροστά είναι από τους υπόλοιπους, την ώρα μάλιστα που είχε και έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Όμως, ο δεύτερος γύρος της Superleague σημαδεύτηκε από την αντεπίθεση Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης αλλά και από την ελεύθερη πτώση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι ήταν εντυπωσιακοί, βρήκαν ρυθμό και μάζεψαν 9 βαθμούς παραπάνω από τον πρώτο γύρο, ενώ είδαν μόνο τον Ολυμπιακό να μαζεύει περισσότερους, σε έναν δεύτερο γύρο που εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Εκτός όμως από την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, πρωταθλητισμό θα μπορούσε να κάνει και ο απίθανος Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μάζεψε δυο βαθμό λιγότερους από τον Παναθηναϊκό και συνολικά 8 παραπάνω από τον πρώτο γύρο. Από την άλλη όμως δυσάρεστες εκπλήξεις ήταν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο του βορρά να είναι τραγικός και να να μαζεύει μόλις 19 βαθμούς όντας στην 6η θέση και έχοντας 9 λιγότερος από τον πρώτο γύρο.

Η Ένωση από την πλευρά της ήταν στην 5η θέση στην άτυπη βαθμολογία του δεύτερου γύρου με 6 λιγότερους, ενώ ο Άρης κι αυτός με τη σειρά του μάζεψε 7 πόντους λιγότερους μεν, αλλά είναι στην 4η θέση και εκμεταλλευόμενος τον εντυπωσιακό πρώτο του γύρο τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ

1. Ολυμπιακός 34 (+1)
2. Παναθηναϊκός 27 (+9)
3. Αστέρας Τρίπολης 25 (+8)
4. Άρης 22 (-7)
5. ΑΕΚ 21 (-6)
6. ΠΑΟΚ 19 (-9)
7. ΠΑΣ Γιάννινα 18 (+5)
8. Βόλος 17 (+1)
9. Απόλλων 16 (+4)
10. Λαμία 15 (+7)
11. Παναιτωλικός 12 (+4)
12. Ατρόμητος 11 (-6)
13. Λάρισα 10 (+4)
14. ΟΦΗ 4 (-11)

* Σε παρένθεση οι περισσότεροι ή οι λιγότεροι βαθμοί που μάζεψαν οι ομάδες στον β’ γύρο.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024