Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: «Τα Συντάγματα της Επανάστασης», Bέφα Αλεξιάδου  & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: «Τα Συντάγματα της Επανάστασης», Bέφα Αλεξιάδου & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σε συνεργασία με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσιάζουν Τα Συντάγματα της Επανάστασης.

«ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» σε συνεργασία με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσιάζουν, τα Συντάγματα της Επανάστασης

Ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κείμενα, τα οποία με τον ριζοσπαστικό, φιλελεύθερο και δημοκρατικό τους χαρακτήρα αποτυπώνουν το όραμα, τις αξίες και τα ιδεώδη, που ενέπνευσαν του επαναστάτες Έλληνες για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Αξίες και ιδεώδη, που πρέπει να συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα.

Μία πολύτιμη, σκληρόδετη, εικονογραφημένη έκδοση.

Τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας αυτά κείμενα, με τον ριζοσπαστικό φιλελεύθερο και δημοκρατικό τους χαρακτήρα, υπογραμμίζουν δύο θεμελιώδεις αλήθειες για τον Αγώνα της Ελευθερίας.

Πρώτα απ’ όλα, αποτυπώνουν στις προβλέψεις και τις διατυπώσεις τους τις αξίες που ενέπνευσαν τους επαναστάτες Έλληνες, τις αξίες που εκείνοι οραματίζονταν ότι θα διέπουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Με τη συνταγματική εμπέδωση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, της διάκρισης των εξουσιών, της νομοκρατίας και της λογοδοσίας, οι Έλληνες του Αγώνα υφαίνουν ένα ισχυρό νήμα νοήματος και αξιών που συνδέει έμπρακτα τις πιο δημοκρατικές παραδόσεις της μακραίωνης πορείας του Ελληνισμού με τις πλέον φιλελεύθερες ιδέες της εποχής.

Και μ’ αυτό τον τρόπο, ταυτόχρονα, οι συνταγματικοί νομοθέτες της νέας Ελλάδας διατρανώνουν τη θέση που οραματίζονται για την ελεύθερη πατρίδα μεταξύ των εθνών – μια θέση στην καρδιά της Ευρώπης ώστε η Ελλάδα να λειτουργεί ως φάρος δικαίου και πολιτισμού, αντάξια της βαριάς παρακαταθήκης της ιστορίας της.

Σίγουρα, οι συντάκτες των σπουδαίων αυτών κειμένων ήδη αντιλαμβάνονταν το δυσθεώρητο μέγεθος του εγχειρήματος αυτού. Τόλμησαν όμως να θέσουν τον πήχη ψηλά, ορίζοντας για τις επόμενες γενιές των Ελληνίδων και των Ελλήνων το δύσκολο αλλά εξαιρετικά τιμητικό καθήκον να συμβάλλουμε κατά το μέτρο που μας αντιστοιχεί στην τελική υλοποίηση αυτού του οράματος ελευθερίας και δημοκρατίας.

Το ΚΕΦίΜ, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από το 1821, αναδεικνύει το περιεχόμενο αυτού του οράματος, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί γνώμονα σκέψης και δράσης για το μέλλον της πατρίδας μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η έκδοση των τριών Συνταγμάτων της Επανάστασης, μέρος του ευρύτερου προγράμματός μας «Ελλάδα 2021: 200 Χρόνια από τη Φιλελεύθερη Επανάσταση» που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του John Templeton Foundation και με επικεφαλής τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή, Διευθυντή Ερευνών στο

ΚΕΦίΜ, είναι ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής προς τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά και μια συμβολική δέσμευση ότι οι ίδιες αξίες, το ίδιο όραμα συνεχίζει και σήμερα να μας εμπνέει και να εμψυχώνει τις δικές μας προσπάθειες για μια Ελλάδα ακόμη πιο ελεύθερη και δημοκρατική.

Μαζί

Βέφα Αλεξιάδου

Τα καλύτερα γλυκά και αλμυρά ψωμιά

Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει πεντανόστιμες, συνταγές και σας δίνει συμβουλές για το ζύμωμα, το ψήσιμο και τη συντήρηση!

Παραδοσιακό ψωμί, καλαμποκόψωμο, γαλλική μπαγκέτα, μπριός, τυρόψωμο, φοκάτσια, κουλούρια Θεσσαλονίκης, κρουασάν, τσουρέκι, σταφιδόψωμο, ελιόψωμο, πίτα για σουβλάκι, κριτσίνια!

Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!

Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο και από χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι χημικός-διαιτολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερες σπουδές στην Αμερική επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, εκσυγχρόνισε την ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους και συσκευές, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση. Συνεργάζεται με πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και Βιβλιοπωλών. Τα βιβλία της «Ελληνική Μαγειρική», «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» και «Γιορτινό τραπέζι» έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και κυκλοφορούν με επιτυχία στην Αγγλία, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals) και συμμετέχει σε διάφορα γαστρονομικά συμπόσια και σεμινάρια που οργανώνονται διεθνώς. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αρχέστρατου» (Κέντρο για τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων).

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Ανθή Σαλαγκούδη: Αποκαλύπτει όσα δεν είδαμε στο Survivor!

Γιάννης Τσιμιτσέλης-Κατερίνα Γερονικολού: Τρία χρόνια μαζί!

Βούλα Πατουλίδου: «Όφειλα να είμαι δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου».

Μαριάννα Τουμασάτου: «Υπήρχαν άνθρωποι με διαστροφές στον χώρο μας για σειρά ετών».

Στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Τα Συντάγματα της Επανάστασης»:€1,20 και «Βέφα Αλεξιάδου»:€0,70 )

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024