Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθαρά Δευτέρα : Άδειοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας - Πού πέταξαν οι πολίτες χαρταετό [Εικόνες]

Καθαρά Δευτέρα : Άδειοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας – Πού πέταξαν οι πολίτες χαρταετό [Εικόνες]

Τις προηγούμενες χρονιές δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε το κέντρο της πρωτεύουσας άδειο.

Άδειοι είναι οι δρόμοι της Αθήνας ανήμερα της φετινής -διαφορετικής- Καθαράς Δευτέρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων ου βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Τις προηγούμενες χρονιές δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε το κέντρο της πρωτεύουσας άδειο.

Στο Σύνταγμα επικρατεί η απόλυτη ησυχία ενώ οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν κάθε χρονιά, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα διαφέρει όσον αφορά στα μέτρα σε σχέση με τις άλλες ημέρες, ενώ επιτρέπεται το πέταγμα του χαρταετού με περιορισμούς στις μετακινήσεις και με την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

– Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

– Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

– Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες τήρησαν το έθιμο του χαρταετού τηρώντας τους περιορισμούς λαμβάνοντας τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Στο Παλαιό Φάληρο για παράδειγμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν με τις οικογένειές τους στην παραλία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024