Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βατόπουλος: Δεν λειτουργεί το οριζόντιο lockdown – Γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Βατόπουλος: Δεν λειτουργεί το οριζόντιο lockdown – Γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος υπάρχει τεράστια πίεση από την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα ενώ ανεφερε χαρακτηριστικά πως «το oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Στους λόγους για τους οποίους έκλεισαν και πάλι τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ.Βατόπουλος παραδέχθηκε πως επιδημία του κοροναϊού προχωρά και τα κρούσματα δεν πέφτουν παρά το lockdown.

«Δεν ελαττώνονται τα κρούσματα όπως περιμέναμε και μεταδίδεται και στα παιδιά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Ελπίζουμε ότι μετά τις δύο εβδομάδες θα ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι τα σχολεία», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος υπάρχει τεράστια πίεση από την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Τώρα χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις

Για τις δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε «Τι θα πει λάθος απόφαση; Πολλές φορές στην επιστήμη ανακαλύπτεις εκ των υστέρων ότι δεν ήταν σωστή μια απόφαση. Τώρα όμως χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις. Εμείς, η επιτροπή επιστημόνων, δεν μπορούμε να πάρουμε υπεύθυνες αποφάσεις, προτείνουμε.Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις να πάρει η πολιτεία».

Στο ερώτημα για το αν θα συναινούσε η επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως η επιτροπή θα μπορούσε να πει πόσα θύματα θα προκαλέσει ένα τέτοιο άνοιγμα αλλά δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει.

Υπάρχει υπερμετάδοση του κοροναϊού

Για τους λόγους που τα κρούσματα βρίσκονται τόσο ψηλά παρά το γεγονός πως είμαστε σε lockdown, τόνισε πως υπάρχει υπερμετάδοση του κοροναού και αυτό είναι κάτι που φοβίζει τους επιστήμονες.

«Η πολιτική πίεση πρέπει να πέσει στην παραγωγή εμβολίων», τόνισε επισημαίνοντας ότι στις πολύ μεγάλες ηλικίες παρατηρούνται πλέον λιγότερα κρούσματα.

Μαζάνης: Αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά

Το τελευταίο τρίμηνο αυξάνονται τα κρούσματα και στα παιδιά τόνισε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

«Έχουμε 3-4 φορές αυξημένη νοσηρότητα σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το νέο στέλεχος μολύνει περισσότερο και τα παιδιά. Υπάρχει συναγερμός στους παιδιάτρους και υπάρχει ενδοοικογενειακή μετάδοση. Όσο πιο μικρό το παιδί μολύνεται από τους ενήλικες. Τα σπίτια έχουν γίνει παιδότοποι, αφού γονείς ανταλλάσσουν επισκέψεις με τα παιδιά τους», σημείωσε μιλώντας στο OPEN.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024