Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Διχασμένη» η Θεσσαλονίκη: Βόλτες στην παραλία και...πορείες στο κέντρο

«Διχασμένη» η Θεσσαλονίκη: Βόλτες στην παραλία και…πορείες στο κέντρο

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις δώδεκα το μεσημέρι και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν φοιτητές, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στην αστυνομική βία και το νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα, όπως, «έξω η αστυνομία από τις σχολές», «κανένας απεργός πείνας νεκρός», άλλα συνθήματα ενάντια στην «κρατική καταστολή» κ.ο.κ.. Η πορεία ξεκίνησε μία ώρα μετά τη συγκέντρωση, στη μία το μεσημέρι, πέρασε από την οδό Τσιμισκή, κατέβηκε από στη πλατεία Αριστοτέλους προς την παραλιακή και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Συγκέντρωση … μετά μουσικής, στις δώδεκα το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν σύλλογοι και πρωτοβουλίες μουσικών, καλλιτεχνών και φοιτητών μουσικών σπουδών, ζητώντας τη συνέχιση της στήριξης της πολιτείας στον κλάδο και στους ανέργους, ασφαλές άνοιγμα των μουσικών, θεατρικών σκηνών, καταστημάτων και σχολών, με συνθήματα ενάντια στην «καταστολή» και στη «λογοκρισία» στην καλλιτεχνική παραγωγή κ.α.. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία, με έγχορδα, πνευστά και κρουστά, με τραγούδια διαμαρτυρίας.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, από τη δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς», με συγκέντρωση στο «Ρολόι» στην πλατεία της Νεάπολης και πορεία ως το δημαρχείο και στους κεντρικούς δρόμους του δήμου, με αιτήματα κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για τα πανεπιστήμια, και υπέρ της ενίσχυσης των κέντρων υγείας και των μέσων προστασίας από τον κορονοϊό, της ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων κ.α.

Από την άλλη πλευρά στην παραλία της Θεσσαλονίκης εκτυλίχτηκε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ηλιόλουστη μέρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024