Charlie Hebdο : Σκίτσο του δείχνει τη βασίλισσα να πιέζει στο πάτωμα τη Μέγκαν – Οι αντιδράσεις των βρετανικών ΜΜΕ
Έπειτα η ίδια φωτογραφία έχει τίτλο «Γιατί η Μέγκαν εγκατέλειψε το Μπαγκινγχαμ», με το καρτούν της να απαντά «επειδή δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει»
Στάση φανερά αρνητική στάση εναντίον της βασίλισσας Ελισάβετ επέδειξε το γαλλικό περιοδικό σάτιρας, Charlie Hebdo, με αφορμή τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι και τις αποκαλύψεις που έκανε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.
Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει μία γελοιογραφία, στην οποία απεικονίζεται η Μέγκαν Μαρκλ πεσμένη στο έδαφος και η βασίλισσα Ελισάβετ να βρίσκεται από πάνω της, πιέζοντάς τη στο λαιμό με το γόνατό της.
Έπειτα η ίδια φωτογραφία έχει τίτλο «Γιατί η Μέγκαν εγκατέλειψε το Μπαγκινγχαμ», με το καρτούν της να απαντά «επειδή δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει».
Pourquoi Meghan a quitté Buckingham ?
Retrouvez :
👉 Reportage : l’écologie sonore à l’écoute des animaux
👉 Enquête sur la véritable histoire du poison chlordécone
👉 Comment Erdogan traque ses opposants jusqu’en FranceEn vente demain ! pic.twitter.com/X7hJHKHPDx
— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) March 9, 2021
Αντιδράσεις
Τα βρετανικά ΜΜΕ αντέδρασαν υπερασπιζόμενα τη βασίλισσα και τονίζοντας πώς το περιοδικό προσβάλλει τη μοναρχία, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι επικεφαλής αντιρατσιστικών οργανώσεων που κατηγόρησαν το περιοδικό ότι χρησιμοποιεί τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για να κερδοσκοπήσει.
Η Χαλίμα Μπέγκουμ, CEO του αντιρατσιστικού think-tank «Runnymede Trust», ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στο twitter: «Charlie Hebdo, αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η βασίλισσα σαν τον δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ να πιέζει τον λαιμό της Μέγκαν; Η Μέγκαν να λέει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει; Αυτό ξεπερνά τα όρια, δεν κάνει κανέναν να γελάσει και δεν καταδικάζει τον ρατσισμό. Είναι προσβλητικό».
Επιπλέον, δικηγόροι της ένωσης «Black and Asian Lawyers For Justice», χαρακτήρισαν το εξώφυλλο «εξοργιστικό, σιχαμερό, φασιστικά ρατσιστικό», προσθέτοντας ότι το περιοδικό «εκμεταλλεύεται τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για το κέρδος».
- 2024 YR4: Καθησυχαστική η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία – «Η Σελήνη είναι ασφαλής»
- Εγκλωβισμένος στο Κατάρ ο ισχυρός άνδρας της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί (pic)
- Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πέτυχε ακόμα τους στόχους του στο Ιράν
- Ηνωμένο Βασίλειο: Γιατί η Κέιτ Μίντλετον και η πριγκίπισσα Άννα δεν αντάλλαξαν φιλί στη λειτουργία της Κοινοπολιτείας
- Θεοδωρικάκος: Οι λόγοι που δεν μειώνει η κυβέρνηση τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ
- Κροατία – Ελλάδα 98-73: Δεύτερη ήττα για την Εθνική γυναικών στα προκριματικά του Eurobasket 2027 (vid)





