Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα :  Πότε ξεκινά το μέτρο

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα : Πότε ξεκινά το μέτρο

Το μέτρο θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα έχουν από το Μάιο χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου είναι η πληρωμή τελών κυκλοφορίας από τoν πρώτο μήνα του καλοκαιριού όπου θα έχουν τη δυνατότητα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ.

Ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να δώσει ανάσα στους κατόχους οχημάτων οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων αλλά και της μείωσης που έχουν υποστεί στο εισόδημα τους, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τη στιγμή μάλιστα που έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας

Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων τους, θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν με πέναλτι.

Έτσι αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών, για το οποίο τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται για το 2021 σε 920 ευρώ, θελήσει να πάρει τις πινακίδες που έχει παραδώσει για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούσαν να παραδώσουν τις πινακίδες ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCar».

Οι πινακίδες δεν παραδόθηκαν στην εφορία, αλλά οι κάτοχοι των οχημάτων τις κράτησαν στο σπίτι τους.

Επομένως όταν αποφασίσουν να άρουν την ακινησία για ορισμένο χρονικό διάστημα, θα μπορούν κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet να μπαίνουν στην πλατφόρμα, να επιλέγουν το όχημα που θέλουν να θέσουν σε κυκλοφορία, πληρώνοντας το ποσό που αναλογεί για τους μήνες που επιθυμούν.

Πρώτα θα πραγματοποιείται έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και κατόπιν θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.ν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024