Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αμερική αποκλείει τρανς μαθητές από αθλητικές διοργανώσεις και ξεσπούν αντιδράσεις

Η Αμερική αποκλείει τρανς μαθητές από αθλητικές διοργανώσεις και ξεσπούν αντιδράσεις

Δύσκολα τα πράγματα για queer και trans αθλητές και αθλήτριες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Εθνικός Κολλεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστός διεθνώς με το ακρωνύμιο NCAA, είναι ο οργανισμός που συντονίζει τα αθλητικά προγράμματα των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και το μεταξύ τους συναγωνισμό-ανταγωνισμό σε μια σειρά αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών.

Περισσότεροι από 500 φοιτητές αθλητές, λοιπόν, υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή στον Σύνδεσμο, πιέζοντας τους ηγέτες του οργανισμού να σταματήσουν να διοργανώνουν πρωταθλήματα σε πολιτείες, λαμβάνοντας υπόψη νομοσχέδια που θα απαγόρευαν στους τρανσέξουαλ – κυρίως γυναίκες – να αγωνίζονται σε αθλητικά τμήματα που ταιριάζουν με την ταυτότητα του φύλου τους.

«Έχετε σιωπήσει απέναντι σε μισητή νομοθεσία πολιτειών που πρόκειται να φιλοξενήσουν πρωταθλήματα, παρόλο που αυές πλησιάζουν στο να ψηφίσουν νομοθεσία κατά των τρανσέξουαλ», δήλωσε η επιστολή, η οποία εστάλη την Τετάρτη και υπογράφηκε από τουλάχιστον 545 αθλητές. 80 πανεπιστήμια.

Η NCAA, η οποία απομάκρυνε τα πρωταθλήματα από τη Βόρεια Καρολίνα το 2016 όταν η πολιτεία εξέταζε ένα νομοσχέδιο για να αποτρέψει ορισμένους τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου τους, δήλωσε σε μια δήλωση τον Ιανουάριο ότι θα «παρακολουθεί στενά» τέτοιους λογαριασμούς που σχετίζονται στη αθλητική συμμετοχή.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης επανέλαβε τη θέση αυτή σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τετάρτη χωρίς να αναλυθεί. Η κυκλοφορία της επιστολής αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Sports Illustrated.

Δύο γυναίκες  από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις – η Aliya Schenck και η Alana Bojar – συνέταξαν την επιστολή με τη βοήθεια δύο L.G.B.T.Q. ομάδες υπεράσπισης.

«Οι Queer αθλητές και οι trans αθλητές πρέπει ήδη να αντιμετωπίσουν τόσο πολλά», δήλωσε η Schenck σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τετάρτη. «Και έπειτα να βρεθούν σε μια κατάσταση όπου προσπαθούν να απολαύσουν ίσως το ένα πράγμα που μπορούν πραγματικά να εκφραστούν – το άθλημά τους – και απλώς πηγαίνουν στην προπόνηση και ξεχνούν όλα τα άλλα που αντιμετωπίζουν και ξαφνικά, να που τους αφαιρείται κι αυτό επίσης!»

Σε 25 πολιτείες φέτος, έχουν εισαχθεί κανονισμοί που θα απαγορεύουν στους τρανσέξουαλ ανθρώπους, κυρίως τις γυναίκες, να παίζουν αθλήματα με την ταυτότητα του φύλου τους σε διάφορα επίπεδα ανταγωνισμού.

Οι υποστηρικτές αυτών των κανονισμών συχνά ισχυρίζονται ότι τα γυναικεία αθλήματα θα μπορούσαν κάποια μέρα να κυριαρχούνται από τρανσέξουαλ γυναίκες λόγω των αυξημένων δυνάμεων που συνήθως αποδίδουν οι ανδρικές ορμόνες κατά την εφηβεία.

Ωστόσο, υπήρξαν μετρημένοι στα δάχτυλα τρανσέξουαλ αθλητές στα κορυφαία επίπεδα του αθλητισμού, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024