Την περίοδο της πανδημίας αυτό που άνθισε δεν είναι μόνο ο φόβος για την υγεία, αλλά και οι πωλήσεις των sex toys (ερωτικά βοηθήματα, σεξουαλικά παιχνίδια), που κυριολεκτικά… εκτοξεύθηκαν, κάνοντας τους κατασκευαστές τους να τρέχουν και να μην φτάνουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση.

Τα ερωτικά βοηθήματα, μάλιστα, δεν ήταν Νο1 μόνο στη λίστα των μοναχικών, αλλά και πολλών ζευγαριών, που είδαν την καραντίνα και τον εγκλεισμό ως μια ευκαιρία να εξερευνήσουν την πιο kinky πλευρά τους. Πλαστικές κούκλες και δονητές ξεπούλησαν online και η αύξηση συνεχίζεται μέχρι σήμερα διεθνώς.

Μέσα στα κακά της αυτή η πανδημία, προσέφερε και κάτι καλό: ηδονή, απενοχοποίηση και σεξουαλική απόλαυση.

Τα επαναλαμβανόμενα locked down αύξησαν πάσης φύσεως δραστηριότητες , σχετικές με τη γυμναστική. Αυξήσαν όμως και το Sex, που είχε ως αποτέλεσμα, να διευρυνθούν οι φαντασιώσεις των ζευγαριών και να αδειάζουν τα sexshop παγκοσμίως.

Όπως έγινε στο εξωτερικό , έτσι και στην Ελλάδα, το ποσοστό αύξησης της χρήσης των Sex toys, άγγιξε το 300%

Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του Megasexshop.gr Πάνο Καραγιάννη και μας επιβεβαίωσε τις kinky ανησυχίες μας.

Πώς ένα sex toy μπορεί να λειτουργήσει στην ψυχολογία ενός ανθρώπου, με βάση την εμπειρία σας;

Χαίρομαι καθώς προβλέπω πως η επόμενη επανάσταση , θα είναι η Σεξουαλική.

Και σαν λίγο Hippie Boy, αν και δεν έζησα την εποχή των hippies, νομίζω πως πλέον επανέρχεται νέας ηλεκτροχιππισμός, μια πολύ καλή σχέση με το εγώ μας και μια πολύ καλή σχέση με τα θέλω μας.  Επομένως , ένα ερωτικό βοήθημα βγάζει ένστικτα, απελευθερώνει, γεμίζει και καλύπτει ανάγκες.

Έχουν βοηθήσει πολύ βέβαια και οι εταιρίες του δικού μας κλάδου, καθώς συνεχώς αναπτύσσουν νέα προϊόντα, ώστε να καλύπτεται κάθε πιθανό γούστο – φετίχ – απόλαυση κλπ.

Περισσότεροι άνδρες ή γυναίκες επέλεξαν αυτού του είδους τις αγορές;

Πλέον η αναλογία είναι 50/50, (Άνδρες – Γυναίκες). Ζούμε επιτέλους σε μια νέα εποχή, όπου τα ταμπού δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν στο παρελθόν, ώς εκ τούτου, πλέον γυναίκες και άνδρες έχουν απενοχοποιήσει το σεξ. Καιρός δεν ήταν;

Στην εποχή της ισότητας ,της παγκόσμιας ειρήνης μεταξύ πληθυσμών πλέον δεν καταπιέζονται οι άνθρωποι για την ψυχαγωγία τους.

Σε αυτό βοηθάει ίσως και η φυσιολογία του καταστήματος μας, όπου έχει τη μορφή πολυκαταστήματος για το Sex, αλλά και για εναλλακτικό ντύσιμο. Είναι διακριτική η είσοδος ακόμα και για κάποιους συντηρητικούς.  Τρία καταστήματα σε ένα. Το Megasexshop, το Asteroidz (To πρώτο κατάστημα εναλλακτικού ρουχισμού στην Ελλάδα) και το Tshirtakias με Adult Tshirts και όχι μόνο.

Είμαστε πλέον ο Ναός του Queer Πληθυσμού, καθώς διαθέτουμε τα πάντα που αφορούν τρελιάρικα και Fetish ρούχα, μπλουζάκια με πονηρές στάμπες, Sex toys, μέχρι ramones τιράντες θα βρει κάνεις.

Το περασμένο καλοκαίρι είχατε κάνει και δώρα σε γιατρούς και νοσηλευτές προτίθεστε να κάνετε κάτι παρόμοιο και τώρα;

Ναι, γιατί όχι. Με αφορμή το νέο μας Domain που θα απευθύνετε πλέον και στο εξωτερικό σκέφτομαι  να χορηγήσω σε κάποια άτομα της διπλανής πόρτας, να αρχίσουν και τα reviews στα προϊόντα μας. Θα βοηθήσει πολύ να πάμε ένα βήμα πιο πάνω. Για παράδειγμα στην Αμερική, άτομα χρησιμοποιούν sex toys και πληρώνονται. Γιατί να μην το κάνουμε και στην Ελλάδα αυτό;

Ποια προϊόντα είχαν μεγαλύτερη ζήτηση;

Όλα τα ερωτικά βοηθήματα αλλά και τα ερωτικά Set από sexy ρούχα επιλέγονται πλέον από πολλούς ανθρώπους (που δεν είχαν μέχρι σήμερα ποτέ επισκεφθεί ηλεκτρονικό αλλά και φυσικό Sex Shop. Λογικό. Όλη μέρα μέσα στο σπίτι τι άλλο να κάνανε; Θα παίζανε τις κουμπάρες;

Μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι δονητές, τα ομοιώματα πέους αλλά και διάφορα Fetish αξεσουάρ, μαστίγια, χειροπέδες κλπ ακόμα και παιχνίδια και αξεσουάρ για Role play.

Την τιμητική τους είχαν και οι ερωτικές κούκλες για τους μοναχικούς, όπως επίσης και τα κλειτοριδικά παιχνίδια (Wand Massagers, δονητές ζευγαριών κλπ).

Διαδικτυακές ή φυσικές αγορές; Τι προτιμούν οι πελάτες των sex shops;

Δουλεύει περισσότερο το ηλεκτρονικό εμπόριο, ωστόσο η Αθήνα σαν μεγάλη πόλη υποστηρίζει πολύ και τις φυσικές αγορές καθώς μπορεί ο καταναλωτής να δει από κοντά ένα προϊόν, να το επεξεργαστεί, αλλά και να συμβουλευθεί την έμπειρη ομάδα του καταστήματος μας για οτιδήποτε θελήσει.

Για παράδειγμα, αν μια Trans γυναίκα θέλει να αγοράσει μια γόβα για τον εαυτό της, θα προτιμήσει να τη δοκιμάσει από κοντά, όπως και ένας άνδρας πελάτης, που θα ήθελε να μάθει π.χ. τις κατηγορίες των λιπαντικών.

Πλέον όμως πάει πολύ καλά και η υπηρεσία αυθημερόν Delivery, όπου ο καταναλωτής παραλαμβάνει την παραγγελία του σε λίγες ώρες στο χώρο του εντός Αθηνών. 17: 00 το απόγευμα παραγγέλνεις, μέχρι το βράδυ έχεις παραλάβει. Τόσο απλά.

Παρατηρήσατε, μήπως, αύξηση στη ζήτηση για στολές νοσοκόμων κτλ τώρα με τα lockdown.

Tα παιχνίδια ρόλων, είναι πολύ δημοφιλή. Η στολή νοσοκόμας ήταν πάντα εμπορική επιλογή, επίσης η στολή της μαθήτριας , της γατούλας, της Mistress και πάει λέγοντας.  To Mega Sex Shop είναι ένα σούπερ μάρκετ απόλαυσης, αλλά σούπερ μάρκετ για μεγάλα παιδιά, ένας πολυχώρος με τα πάντα γύρω από το σεξ και την ευχαρίστηση.