Τουρκία : Βρήκαν 55 μετανάστες σε εμπορευματοκιβώτια – Τους πρόδωσε η έλλειψη… οξυγόνου
Οι 55 μετανάστες και μετανάστριες παρέμεναν στα εμπορευματοκιβώτια πέντε ημέρες και επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Σμύρνη της Τουρκίας στην Ιταλία.
Οι τουρκικές αρχές διαπίστωσαν χθες Τρίτη ότι 55 άνθρωποι, μετανάστες και μετανάστριες από το γειτονικό Ιράκ, βρίσκονταν μέσα σε δύο εμπορευματοκιβώτια που επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο στη Σμύρνη, το οποίο θα απέπλεε με προορισμό την Ιταλία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Διήνυσαν 1.250 χιλιόμετρα
Οι 55 μετανάστες, ανάμεσά τους 33 γυναίκες, έφθασαν στη Σμύρνη από τη Σανλιούρφα, στα σύνορα με τη Συρία, διανύοντας 1.250 χιλιόμετρα.
Παρέμεναν μέσα στα εμπορευματοκιβώτια για πέντε ημέρες.
Οι διακινητές σχεδίαζαν να τους στείλουν μέσα στα εμπορευματοκιβώτια στην Ιταλία τη 14η Μαρτίου, κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου.
Οι μετανάστες εντοπίστηκαν όταν υπάλληλοι ναυτιλιακής άκουσαν φωνές. Καθώς δεν είχαν αρκετό οξυγόνο, οι μετανάστες άνοιξαν τρύπες στα εμπορευματοκιβώτια και ζήτησαν βοήθεια, εξήγησε το Ανατολή.
Μέσα σε φορτηγό
Είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε μία εβδομάδα που οι τουρκικές αρχές κάνουν γνωστό ότι εντόπισαν και σταμάτησαν μεγάλο αριθμό μεταναστών.
Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία στην πόλη Βαν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, βρήκε μέσα σε φορτηγό 114 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Χιλιάδες αιτούντες άσυλο και μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 723 πλαστά 20ευρα και όπλα – Συνελήφθη 21χρονος
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Εργκίν Αταμάν: Ανακοινώσεις από ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τον θάνατο της μητέρας του (pics)
- Παύλος Ασλανίδης: Εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
- H μητρική της Google δανείζεται με… 100ετές ομόλογο για να χρηματοδοτήσει την ΑΙ
- Κολομβία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Δραματική η κατάσταση



