Η Ρωσία δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί; Βεβαίως και θα εκπροσωπηθεί

Οσοι περνούν τούτες τις ημέρες έξω από την Εθνική Πινακοθήκη σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει αυξημένη κινητικότητα. Παρά το lockdown και την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης, τα φορτηγά πάνε και έρχονται μέσα σε αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ξεφορτώνουν τα έργα που θα εκτεθούν στην Εθνική Πινακοθήκη για να είναι όλα έτοιμα για τα επίσημα εγκαίνιά της στις 24 Μαρτίου. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή, αφού έργα των Λύτρα, Εγγονόπουλου, Χατζηκυριάκου Γκίκα, Παναγιώτη Τέτση και πολλών άλλων σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών άρχισαν να τοποθετούνται με μεγάλη προσοχή στα εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το υπέροχο αυτό ανακαινισμένο κτίριο, πραγματικό κομψοτέχνημα, θα ανοίξει σε λίγες ημέρες τις πύλες του για να υποδεχθεί όλους όσοι το αγάπησαν και όσοι περιμένουν να το γνωρίσουν.

Και στις 24 Μαρτίου, covid επιτρέποντος, θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Ο Πούτιν μάς στέλνει τον Μεντβέντεφ;

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν τότε είναι πολύ πιθανόν η Εθνική Πινακοθήκη να υποδεχθεί υψηλούς προσκεκλημένους:

Αφού τα εγκαίνια συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και έχουν προσκληθεί οι ηγέτες των χωρών που έπαιξαν ρόλο στην Επανάσταση, δηλαδή η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία, τότε έχουμε και λέμε: Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν είπαν το «ναι».

Το ίδιο και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Πρίγκηπας Κάρολος είπε το «ναι». Αυτό όμως θα εξαρτηθεί και από την υγεία του πατέρα του Φίλιππου και βεβαίως από τα επιδημιολογικά στοιχεία εκείνης της εβδομάδας.

Ο Πρόεδρος Πούτιν όμως είπε «όχι». Τον ρώτησαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και απάντησε με ένα ξερό «όχι». Συνεπώς θα πείτε η Ρωσία δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί; Βεβαίως και θα εκπροσωπηθεί γιατί όπως μαθαίνω υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Πρόεδρος Πούτιν να στείλει στην Αθήνα (ως προσωπικό του απεσταλμένο) τον Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς Μεντβέντεφ, πρώην Πρωθυπουργό, πρώην Πρόεδρο και σήμερα αντιπρόεδρο του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τον οποίο προσκάλεσε χθες ο Πρωθυπουργός. Όλοι οι ηγέτες (εάν τελικά ο covid το επιτρέψει) θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα γιατί την επομένη θα παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr