
Σεισμός Ελασσόνα : Αυτό είναι το πόρισμα των σεισμολόγων για τα 6 Ρίχτερ – Φόβοι για δυνατούς μετασεισμούς
Μεταξύ άλλων κρίσιμο είναι το συμπέρασμα ότι ο μετασεισμός 6 Ρίχτερ, της Πέμπτης 4 Μαρτίου «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα… μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας…».
Για πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών κάνει λόγο το πόρισμα των σεισμολόγων το οποίο αφορά τη σεισμική δραστηριότητα της Λάρισας.
Το πόρισμα των σεισμολόγων Κ. Παπαζάχου, Γ. Κουκουβέλα, Ευθ. Λέκκα, Κ. Νικολόπουλου και Α. Γκανά γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Μεταξύ άλλων κρίσιμο είναι το συμπέρασμα ότι ο μετασεισμός 6 Ρίχτερ, της Πέμπτης 4 Μαρτίου «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα… μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας…».
Σε ότι αφορά την εξέλιξη της ακολουθίας «δείχνει να υπάρχει μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση στο μέγεθος και στη συχνότητα των μετασεισμών, με πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιούν κατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων».
Αναλυτικά, όλο το πόρισμα:

- Θλίψη για τη Σάρον Στόουν: Πέθανε ο αδελφός της Μάικλ στα 74 του
- Φάμελλος: Ο χυδαίος Γεωργιάδης είναι το ακροδεξιό εξτρέμ του Μητσοτάκη
- Ο Ολυμπιακός βραβεύει τέσσερις θρυλικές μορφές του πόλο γυναικών
- Οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για το νόμο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και η διπλωματική προετοιμασία της Ελλάδας
- Τραμπ και Σι συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ – Συνάντηση στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη
- Θουκυδίδης: Η πρόγνωση «των μελλόντων έσεσθαι»


