Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fake news το σπασμένο -από αστυνομικούς- αυτοκίνητο στην Πανόρμου

Fake news το σπασμένο -από αστυνομικούς- αυτοκίνητο στην Πανόρμου

Τελικά... δεν έσπασαν οι αστυνομικοί τα φανάρια σε αυτοκίνητο στην Πανόρμου. Ηταν τρακαρισμένο από παλιά, και το επιβεβαιώνει και ο κάτοχός του

Το γύρο του διαδικτύου έκανε το βράδυ της Δευτέρας βίντεο από την οδό Πανόρμου, με την επισήμανση ότι ομάδα αστυνομικών με μηχανές σπάνε αναίτια αυτοκίνητα πολιτών.

Στο βίντεο δεν είναι ευκρινές ότι όντως κάποιος αστυνομικός πέρασε και κατέστρεψε την περιουσία κάποιου κατοίκου της περιοχής.

Ωστόσο, η «είδηση» διακινήθηκε παντού και σε συνδυασμό με τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, ήταν αρκετό για να στηθεί ένα «αφήγημα». Ένα «αφήγημα» που έλεγε ότι… έχουμε αστυνομικό κράτος, ότι οι αστυνομικοί δέρνουν και σπάνε χωρίς να υπολογίζουν τίποτε και ότι βεβαίως η κυβέρνηση ευθύνεται για όλα αυτά.

Η περίπτωση της οδού Πανόρμου είναι εντελώς διαφορετικό γεγονός από τα κατακριτέα από όλους επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Και είναι εντελώς διαφορετικό διότι τελικά αποδείχθηκε fake news ότι αστυνομικοί σπάνε αυτοκίνητα. Η Αστυνομία έκανε αμέσως Ενορκη Διοικητική Εξέταση, βρήκε τους αστυνομικούς, μίλησε με κατοίκους κι έβγαλε ένα πόρισμα.

Και εντάξει, να μην πιστέψουμε ένα ακόμη πόρισμα από ΕΔΕ κατά αστυνομικών.

Τι γίνεται, όμως, όταν βγαίνει η ίδια η κάτοχος του αυτοκινήτου που υποτίθεται ότι κατέστρεψε ο αστυνομικός και λέει ότι η ζημιά ήταν από παλιά; Οταν υπογράφει και υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι η ζημιά δεν προκλήθηκε σίγουρα κατά τη στάθμευση στη συμβολή των οδών Λογοθετίδη και Γεννηματά.

Πόσο εύκολα μπορεί να καταρριφθεί μια θεωρία η οποία «βολεύει» συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε αντιπολιτευτικό αδιέξοδο;

Είναι μάλιστα τέτοια η ένδεια επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ που ουδεμία έρευνα έκανε προτού βγάλει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πήρε δηλαδή ένα fake news, όπως αποδεικνύεται, και το έκανε σημαία… ευκαιρίας.

Γράφει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευ σης:

Από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου βίντεο στο οποίο φαίνονται ειδικοί φρουροί να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε άδειους δρόμους στην περιοχή της Πανόρμου.
Προχθές χωρίς λόγο ξυλοκόπησαν πολίτες και έριξαν χημικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά στη Νέα Σμύρνη γιατί τόλμησαν να βγουν μία βόλτα μετά από 5 μήνες αποτυχημένου λοκντάουν.
Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα χάνει τον έλεγχο της πανδημίας, τόσο θα επιτίθεται στην κοινωνία.
Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο ξέχασε τις υποσχέσεις για ασφάλεια των πολιτών, δίνοντας τη θέση τους στην πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος τους, αλλά της παρέχει και πολιτική κάλυψη, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο κ. Πλεύρη να δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει δικηγόρος των αστυνομικών της Νέας Σμύρνης».

Ετσι, με τη θεωρία του «σπάνε αυτοκίνητα» οι αστυνομικοί, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση και συνδέει τον ξυλοδαρμό του νεαρού με αυτό που (δεν) έγινε στην Πανόρμου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί «πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ»».

Και εξηγεί: «Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις».

Όμως, η λάσπη έχει μείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση επικαλούμενος ένα βίντεο που τελικά δεν δείχνει τίποτε. Κι αυτό γιατί το επίμαχο αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο στη γωνία που έστριψαν οι αστυνομικοί είχε φθορές στα φανάρια, αλλά από προγενέστερο χρόνο που είχε τρακάρει, όπως τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του fake news, που σέρνει ένα ολόκληρο κόμμα σε πολιτικό ατόπημα, τότε τι είναι;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024