Γαλλία : Σε υψηλό 14 εβδομάδων οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ
Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία έφθασε σε υψηλό 14 εβδομάδων σήμερα, στους 3.849, με το σύνολο των νοσηλειών σε νοσοκομεία για τη νόσο να αυξάνεται για δεύτερη συναπτή ημέρα, στις 25.195.
Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία έφθασε σε υψηλό 14 εβδομάδων σήμερα, στους 3.849, με το σύνολο των νοσηλειών σε νοσοκομεία για τη νόσο να αυξάνεται για δεύτερη συναπτή ημέρα, στις 25.195.
Ο αριθμός των ασθενών με νέο κορονοϊό σε ΜΕΘ παραμένει μικρότερος από την κορύφωση των 7.184 ασθενών που καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2020, όμως βρίσκεται σταθερά άνω του στόχου των 2.500-3000 ασθενών που έχει θέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την Covid-19 στην κυκλοφορία των ανθρώπων.
Αποτυπώνοντας την πίεση στο γαλλικό σύστημα υγείας, οι ιατρικές αρχές της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, που μετρά το ένα έκτο του πληθυσμού της χώρας, έδωσαν εντολή στα νοσοκομεία να ακυρώσουν το 40% των προγραμματισμένων επεμβάσεων, προκειμένου να ανοίξουν χώρο για ασθενείς με Covid-19 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, σήμερα 5.327 νέα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα υψηλό Δευτέρας από τις 21 Δεκεμβρίου έναντι 21.825 μολύνσεων χθες.
Η καταμέτρηση των μολύνσεων Covid τη Δευτέρα είναι συνήθως μικρότερη, καθώς διενεργούνται λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο.
Πάντως, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών ανέρχεται σε 21.270, καταγράφοντας υψηλό 5 ημερών.
Το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 ανέρχεται σε άνω των 3,91 εκατομμυρίων, το έκτο υψηλότερο παγκοσμίως.
Επιπλέον, 359 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να βρίσκεται πλέον στους 88.933, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
- Γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ: «Χτύπημα που στόχευε σε δολοφονία» – Τι λένε Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης
- Πολυκατοικία στα Πετράλωνα: Έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πολεοδομίας
- Ο τρόπος που δείχνει ο σκύλος ότι δεν είναι καλά
- Τενίστας είχε… πρόγραμμα: Zήτησε τάιμ άουτ για να φάει και μετά παραπονέθηκε για στομαχικές διαταραχές (vid)
- Ελένη Φουρέιρα: Εκρηκτική συναυλία στο Κατράκειο – Στο πλευρό της ο Αλμπέρτο Μποτία
- Γερμανία: Φωτιά σε νοσοκομείο – Τουλάχιστον δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες
- Εθνική μπάσκετ: Στη Ρουμανία για τη νίκη-πρόκριση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442