Στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, εκτάκτως την Παρασκευή:

«Πατριαρχείο Ιεροσολύμων»

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος

Μία ιστορία αιώνων, αγιότητας, μαρτυρίου και συνεχών αγώνων.

Η αρχαιότερη εκκλησία, η οποία ιδρύθηκε μετά τη Σταύρωση του Χριστού, αποκαλύπτεται σε μία μοναδική έκδοση.

Η οικουμενική αποστολή και μία ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα: η Αποστολική Σύνοδος, η αραβική και τουρκική κατάκτηση, οι Αγιοι Τόποι, ο Πανάγιος Τάφος, τα ιερά κειμήλια.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ή το «Ρωμαϊκό Πατριαρχείο» έχει ιστορία αιώνων, μια ιστορία αγιότητας, μαρτυρίου και συνεχών αγώνων υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού και του χριστεπώνυμου ποιμνίου της. Η Χριστιανική Εκκλησία των Ιεροσολύμων είναι η αρχαιότερη η οποία ιδρύθηκε αμέσως μετά τη Σταύρωση του Χριστού (33 μ.Χ.) και για τον λόγο αυτό αποκαλείται «Μήτηρ πασών των Εκκλησιών». Οι Απόστολοι έθεσαν τις βάσεις της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, διώχθηκαν γι’ αυτό και αποτέλεσαν τους πρώτους μάρτυρες. Η Ιερά Αγιοταφιτική Αδελφότητα, που στελεχώνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ακολουθεί τους εκκλησιαστικούς κανόνες και θεσμούς της μοναχικής Πολιτείας με αποστολή την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας στην Αγία Γη, τη διαφύλαξη και την περιφρούρηση των Παναγίων Προσκυνημάτων, εκεί όπου γεννήθηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός καθώς και την πνευματική καθοδήγηση του ορθόδοξου ποιμνίου.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συνιστά αυτόνομη αυτοκέφαλη Εκκλησία η οποία αποτελεί μέρος του εθνικού κορμού της Ελλάδας καθώς η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις τύχες του Ελληνισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο