Το Viber είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί μέσω Ίντερνετ αλλά χρησιμοποιεί τον αριθμό του εκάστοτε χρήστη. Και είναι αναμενόμενο να υπάρχουν μηνύματα και κλήσεις που μπορεί να μην θέλουμε να λαμβάνουμε. Αλλά όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση.

Το μπλοκάρισμα λοιπόν, είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση αλλά πριν το εφαρμόσετε και μπλοκάρετε κάποιον στο Viber, είναι καλό να ξέρετε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Γιατί αν τους βάλετε στη μαύρη λίστα, τότε:

  • Δεν είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσουν με εσάς με κανέναν τρόπο,  είτε με μήνυμα κειμένου ή καλώντας σας.
  • Δεν μπορούν πλέον να δουν αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι.
  • Οποιαδήποτε αλλαγή προφίλ που κάνετε θα είναι αόρατη σε αυτούς.
  • Δεν μπορεί να σας προσθέσει σε οποιαδήποτε ομαδική συνομιλία στο Viber. Βέβαια, αν είστε ήδη μέρος της ίδιας ομαδικής συνομιλίας, θα βλέπουν όλα τα μηνύματα που γράφετε.

Σαφώς, αν και οι αποκλεισμένες επαφές δεν θα λάβουν ειδοποίηση, ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τους αποκλείσατε αν προσπαθήσουν να σας καλέσουν ή να στείλουν μηνύματα. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να υποθέσουν ότι είστε προσωρινά μη διαθέσιμος.

Ωστόσο, τα μηνύματά τους δεν θα επισημανθούν ποτέ ως «παραδοθέντα» ή «προβληθέντα». Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, θα συμπεράνουν πιθανώς ότι τους αποκλείσατε ή σταματήσατε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Όσο για το πώς να αποκλείσετε έναν άγνωστο αριθμό στο Viber, θα υπάρχει η εξής ειδοποίηση: «Ο αποστολέας δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας». Και αντί για προσθήκη στις επαφές, επιλέγετε τον αποκλεισμό για να απαλλαγείτε από τα bots από οποιαδήποτε ενόχληση.

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο