Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Πειραιά : Κάδοι ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Δήμος Πειραιά : Κάδοι ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Υπενθυμίζεται ότι τους κάδους ανακύκλωσης προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής.

Κάδους ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά, επεκτείνοντας το δίκτυο ανακύκλωσης στην πόλη. Σημειώνεται, ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί ανάλογοι κάδοι για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά, καθώς και στα δημοτικά κτήρια.

Η αρχή έγινε σήμερα στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, στα κλειστά γυμναστήρια «Π. Σαλπέας» και Καμινίων, καθώς και στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν κάδοι στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι τους κάδους ανακύκλωσης προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι «μετά την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της πόλης, καθώς και στα δημοτικά μας κτήρια, επεκτείνουμε το δίκτυο ανακύκλωσης στον Πειραιά, αυτή τη φορά στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε μια σειρά δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά, όπως είναι το πρόγραμμα «Κάνθαρος», καθώς και άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Πιστεύω πως η συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα ανακύκλωσης είναι καταλυτική, ώστε τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς να γίνει μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, τόνισε ότι «διευρύνουμε το δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης. Μετά τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και όλα τα δημοτικά κτήρια της πόλης, τοποθετούμε κάδους ανακύκλωσης σε αθλητικούς χώρους του Ο.Π.Α.Ν. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη για τη συμβολή του σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Το 2021 οφείλουμε να είναι η ανακύκλωση πρώτο μέλημα για την πόλη μας. Είναι ένας τρόπος ζωής που οφείλουμε να υιοθετήσουμε εμείς, αλλά και τα παιδιά μας».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, υποστήριξε πως «η ανακύκλωση είναι θέμα παιδείας πλέον και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Το 2021 θα είναι χρονιά ανακύκλωσης για την πόλη μας. Από σήμερα, με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου κ. Ρέππα, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα, όλοι οι Πειραιώτες που θα επισκέπτονται τους αθλητικούς μας χώρους, θα έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους σε πλαστικό και χαρτί και να συμβάλλουν κι αυτοί, με τον τρόπο τους, στην τεράστια προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή στο κομμάτι της ανακύκλωσης».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024