Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Λαμία: Μπα… σε καλό σου (3-0)

Ολυμπιακός – Λαμία: Μπα… σε καλό σου (3-0)

Απογευματινό περίπατο με τη Λαμία ο Ολυμπιακός, αλλά ανησυχεί για τον Ουσεϊνού Μπα που ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο – Γκολ και ασίστ ο Φορτούνης, σκόραραν οι Μπρούμα και Ελ Αραμπί.

Σε… προπόνηση ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού που ακολουθεί με την Αρσεναλ, για τους «16» του Europa League, μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον αγώνα με την Λαμία, για την 25η αγωνιστική της Superleague. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν σοβαροί και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα επικράτησαν με 3-0 χάρη στα γκολ των Μπρούμα (8’), Φορτούνη (10’) και Ελ Αραμπί (33’). Με αυτό το τρίποντο οι Πειραιώτες έφτασαν τους 64 πόντους και βρίσκονται στο +17 από τον δεύτερο Αρη, στο +18 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο +19 από την τρίτη ΑΕΚ.

Η νίκη απέναντι στη Λαμία ωστόσο επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μπα, ο οποίος στο πρώτο μέρος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και στο 18’ αντικαταστάθηκε από τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα και περιμένουν τα νεότερα για την κατάσταση του Αφρικανού σέντερ μπακ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπρούμα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Μιχάλης Γρηγορίου από την άλλη πλευρά, παρέταξε τη Λαμία με την εξής 11άδα: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Παλαβαντισβίλι, Πίτι, Ρόμανιτς, Βύντρα, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον, Μανρεκάρ και Ασίγκμπα.

Διπλό χτύπημα με Μπρούμα και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε στο 3’ το έκανε πέντε λεπτά αργότερα, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Βαλμπουενά έδωσε στον Φορτούνη, αυτός άφησε την μπάλα για τον Μπρούμα και ο Πορτογάλος εξτρεμ με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Θεοδωρόπουλο και έκανε το 1-0. Ο Ιβηρας βρήκε χώρο μετά τη συνεργασία Βαλμπουενά-Φορτούνη, δεν το πολυσκέφτηκε και με ένα τρομερό σουτ εκτέλεσε τον Θεοδωρόπουλο, δίνοντας προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα έκαναν το 2-0 με τον Φορτούνη. Ο Βύντρα έκανε λάθος γύρισμα, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ο τερματοφύλακας της Λαμίας έτρεξε και έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή, αλλά την έστειλε πάνω στον Φορτούνη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Στο 14’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 3-0, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά έφυγε άουτ.

Τραυματίστηκε ο Μπα, σκόραρε ο Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, αλλά στο 17’ όλοι «πάγωσαν» όταν ο Ουσεϊνού Μπα έπεσε στο έδαφος. Ο Αφρικανός σέντερ μπακ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον αντικαθιστά με τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος πήρε θέση στο κέντρο, δίπλα στον Ανδρέα Μπουχαλάκη και ο Εμβιλά γύρισε ως στόπερ, δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι πρωταθλητές ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και 31’ απείλησαν για μια ακόμα φορά με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Μπουχαλάκης «έσκαψε» την μπάλα για τον συμπαίκτη του, αυτός προσπάθησε με το εξωτερικό να σκοράρει, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.

Στο 33’ όμως ο Ελ Αραμπί δεν… χαρίστηκε. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μαροκινός επιθετικός με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Οι Πειραιώτες ήταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και «σφράγισαν» το τρίποντο της νίκης από το πρώτο ημίχρονο.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βάζει τον Χασάν αντί του Φορτούνη. Αλλαγή έκανε και ο Μιχάλης Γρηγορίου, με τον Ελληνα τεχνικό να βάζει τον Χατζηστραβό αντί του Ρόμανιτς. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για τη Λαμία, με τον Παλαβαντισβίλι στο 48’. Ο Γεωργιανός βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το «Γ» του Ζοσέ Σα. Στο 55’ οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν με τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος βρέθηκε με μέτωπο προς την εστία των φιλοξενούμενων, σούταρε, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα οι δύο προπονητές προχώρησαν σε νέες αλλαγές. Ο Μαρτίνς έβαλε τους Ανδρούτσο και Μασούρα αντί των Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη. Από την άλλη, ο Γρηγορίου αντικατέστησε τον Προβυδάκη με τον Κωστίκα. Στο 62’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε νέα αλλαγή, με τον Ραντζέλοβιτς αντί του Ελ Αραμπί και το περιβραχιόνιο του αρχηγού πήγε στον Ανδρούτσο. Στο ίδιο λεπτό έκανε αλλαγή και ο Γρηγορίου, με τον Μπουλούλη αντί του Πίτι.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο, με τους Ερυθρόλευκους να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Αρσεναλ για το Europa League. Στο 76’, πάντως, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 4-0 με τον Ραντζελοβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου έφυγε άουτ. Ο Χασάν έκανε την κάθετη μπαλιά στον Λαζάρ, αυτός σούταρε από πλάγια, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 3-0 με τους Πειραιώτες να παίρνουν μια άνετη νίκη και να σκέφτονται πλέον το ματς που ακολουθεί με τους Λονδρέζους.

Το δεκάρι: Ο Φορτούνης. Ασίστ και γκολ από τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Είχε την ασίστ στο 1-0 και έβαλε το 2-0. Εξαιρετική εμφάνιση από τον 28χρονο άσο, που έδειξε για μια ακόμα φορά την κλάση του.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι στο 10’ είχαν κάνει ήδη το 2-0 και είχαν ουσιαστικά καθαρίσει το παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, φρεσκάροντας την ομάδα του ενόψει του παιχνιδιού με την Αρσεναλ. Στο πρώτο ημίχρονο μετά τον τραυματισμό του Μπα δοκίμασε ως στόπερ τον Εμβιλά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε στο ματς τους Χασάν, Ανδρούτσο, Μασούρα και Ραντζέλοβιτς.

Στον πάγκο: Η… ατυχία. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Μαρτίνς είδε αμυντικό του να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αντικαταστάθηκε από τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Ιβηρας πλέον περιμένει τα νεότερα για την κατάσταση του Αφρικανού ενόψει του αγώνα με την Αρσεναλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μπουχαλάκης (56’ Μασούρας), Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνης (46’ Χασάν), Βαλμπουενά (56’ Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (62’ Ραντζέλοβιτς)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Ασίγκμπα, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον (75’ Σταμούλης), Προβυδάκης (56’ Κωστίκα), Πίτι (63’ Μπουλούλης), Παλαβαντσβίλι, Ρόμανιτς (46’ Χατζηστραβός)

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024