Κατασκευάστηκε από βιώσιμες ύλες, δένει αρμονικά με το τοπίο και αποτελεί πρόταση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Ο λόγος για το πολιτιστικό κέντρο Pierre Blanches που κατασκευάστηκε στην κοινότητα Saint-Jean-de-Boiseau, στο Loire-Atlantique της δυτικής Γαλλίας με 1.230 m² εσωτερικό και 5.230 m² εξωτερικό χώρο.

Το κτίριο,  ενσωματώνεται στο τοπίο και έχει οι πρώτες ύλες από τις οποίες έχει δημιουργηθεί, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τούβλα από τερακότα, ακατέργαστο σκυρόδεμα και ξύλο.

Η «ήρεμη» μορφή του έχει και στόχο να το κάνει κέντρο της κοινότητας και να ενισχύσει τη δημιουργία σχέσεων με ποικίλες εκδηλώσεις αλλά και τη διαμόρφωση διαφορετικών συλλογικοτήτων, ενώ λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης.

Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να κατασκευάσουν ένα κτίριο που δεν θα διαταράσσει την αρμονία μιας περιοχής ούτε θα δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους. Οπότε στην υλοποίηση του έργου προέταξαν και την ακουστική προστασία της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται, βάζοντας τους αθλητικούς χώρους στην πίσω μεριά του κτιρίου, σε έναν μεγάλο χώρο πρασίνου.

Πηγή εικόνων:archello.com

Οι κύριοι χώροι υποδοχής (αίθουσα υποδοχής, αίθουσα συσκέψεων, αίθουσα μουσικής) χαρακτηρίζονται από πολύ ψηλές οροφές και μεγάλα ανοίγματα που πλαισιώνουν το τοπίο, ενώ έχουν προβλεφθεί χώροι για πεζούς και ποδηλάτες και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε μια μεγάλη δασώδη περιοχή γύρω από το κέντρο.

Οι βιώσιμες ύλες από τις οποίες κατασκευάστηκε το κτίριο ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης, ενώ η ποιότητα των υλικών δημιουργεί ένα περιβάλλον που συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας ατμόσφαιρας τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο του πολιτιστικού κέντρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο