Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας : Ατυχής η δήλωση Δρίτσα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς

Βίτσας : Ατυχής η δήλωση Δρίτσα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς

Από την άλλη πλευρά, o κ. Βίτσας είπε ότι ως κοινωνία και νομικός πολιτισμός δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021.

Αποστάσεις πήρε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη».

«Έχουμε πάρει αποστάσεις από τον Κουφοντίνα και από κάθε Κουφοντίνα και τη δράση τους από την πρώτη στιγμή», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Βίτσας. Όπως εξήγησε, «αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στην αριστερά από τον 19ο αιώνα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς».

Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχή τη δήλωση του συντρόφου του Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας ότι «πατήσαμε πάνω σε μια ατυχής δήλωση του, αντί να συζητάμε τα νέα μέτρα της πανδημίας και τον νόμο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους συζητάμε τι λέει ο Θοδωρής».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021»

Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, ως κοινωνία και νομικός πολιτισμός δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πεθάνει ένας άνθρωπος από απεργία πείνας το 2021. «Θα είναι κηλίδα για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως αυτό έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια, λέγοντας ότι τελευταία φορά συνέβη με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Πρέπει να βρεθεί ένας νομικός τρόπος να να οχυρώσει ότι αυτός ο άνθρωπος, που έχει δολοφονήσει άλλους ανθρώπους, θα ζήσει», πρόσθεσε.

Μικρό να ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό, όμως έχει αξία στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί οι κρατούμενοι έχουν δικαιωματα και όποιος τα αμφισβητεί πρέπει να το ξανά σκεφτεί και το δεύτερο ότι είμαστε σε μια κατάσταση που ένας κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για δολοφονίες μέσα από μια διαδικασία που είναι φυλακή, κινδυνεύει να πεθάνει, σχολίασε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι μετά τη Θάτσερ κανένας δεν έχει πεθάνει, η Πολιτεία πρέπει να δώσει έναν επικοινωνιακό αγώνα εκείνο που έπρεπε να ψάχνει είναι να λυθεί το θέμα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024