Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρασκευής στο MEGA : Ίσως χρειαστούν ακόμα και τρεις εβδομάδες lockdown

Παρασκευής στο MEGA : Ίσως χρειαστούν ακόμα και τρεις εβδομάδες lockdown

Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα αυστηρότερα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση. «Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε σε αυτό το καθεστώς του ήπιου απαγορευτικού για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες» εκτιμά ο καθηγητής επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στο MEGA

Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα αυστηρότερα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση. «Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε σε αυτό το καθεστώς του ήπιου απαγορευτικού για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες» εκτιμά ο καθηγητής επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στο MEGA.

«Θα μπορούμε να μετράμε αντίστροφα από τη στιγμή που θα βεβαιωθούμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά» ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασκευής ερωτηθείς αν είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για άρση του lockdown στις 16 Μαρτίου.

«Πολλές περιφερειακές ενότητες ανά την επικράτεια μπήκαν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου είτε στο κόκκινο, είτε στο βαθύ κόκκινο. Στην Αττική βέβαια δεν έχουμε δει σημαντική βελτίωση. Αν τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά μπορούμε να πούμε ότι από τις 15 – 16 Μαρτίου και μετά, η κατάσταση θα βελτιωθεί, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο, εξαρτάται από τη στάση όλων μας και τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά» τόνισε.

«Σίγουρα η πίεση στο σύστημα υγείας για τουλάχιστον 15 μέρες θα είναι αυξημένη και ακόμα και αν δούμε την σταθεροποίηση ή τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Η πίεση θα συνεχίζει να υφίσταται. Το ευχάριστο είναι ότι ο ρυθμός που αυξάνεται την πίεση δεν είναι ίδιος όπως συνέβαινε στο δεύτερο κύμα» πρόσθεσε αναφορικά στην πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα μεταλλαγμένα στελέχη πραγματικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο τρίτο κύμα, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Αν δεν είχαμε τα μεταλλαγμένα στελέχη ενδεχομένως να μην είχαμε αυτήν την έξαρση που παρατηρήθηκε το 2021. Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να είμαστε σε αυτά το καθεστώς του ήπιου απαγορευτικού για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες» σημείωσε.

Ερωτηθείς τέλος για το αν το παρόν είναι το τελευταίο lockdown, ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι η τελευταία φορά «δεδομένο όμως ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024