
Παγίδα της Εφορίας για ενοίκια και Airbnb
Ολα όσα εισπράττουν οι φορολογούμενοι από μακροχρόνιες ή βραχυχρόνιες μισθώσεις θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής δήλωσης, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα και για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις
Τον «Μεγάλο Αδελφό» που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει τους φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για να εντοπίσει όσους «ξεχνούν» να τα εμφανίσουν στη φορολογική τους δήλωση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλα τα ενοίκια που εισπράττουν οι φορολογούμενοι από μακροχρόνιες ή βραχυχρόνιες τύπου Airbnb μισθώσεις των ακινήτων τους θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής δήλωσης, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα και για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.
Οι κωδικοί που θα έχουν συμπληρωθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ θα είναι «κλειδωμένοι». Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να πειράξουν τα εισοδήματα που θα εμφανίζονται αυτόματα στο Ε2 και για τα οποία θα φορολογούνται.Αλλαγές στα ποσά των εισοδημάτων θα μπορούν να γίνουν μόνο με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, η οποίαθα συνοδεύεται με τα ανάλογα παραστατικά και έγγραφα.
- Δεν είναι ζήτημα του «αν», αλλά του «πότε»: Πόσο κοντά είμαστε στην επόμενη πανδημία;
- Ημέρα της μητέρας: Έχουν λόγο να γιορτάζουν οι μαμάδες στην Ελλάδα;
- Οι πρώτες εικόνες από τους ελληνικούς θερμικούς δορυφόρους – Παρακολούθηση πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο
- Κυψέλη: Kαβγάς μεταξύ μοτοσικλετιστών – Ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε
- Γιορτή της Μητέρας: Δίπλα στο παιδί με όλη τους την ψυχή – Τρεις γυναίκες μιλούν για τη ζωή αγάπης και αγώνα
- Λέικερς – Θάντερ 108-131: Break στο LA για την Οκλαχόμα και φουλ για… σκούπα (vids)






