Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Επιστράτευση εθελοντών για δοκιμές ασφαλούς ανοίγματος των κλαμπ

Βρετανία : Επιστράτευση εθελοντών για δοκιμές ασφαλούς ανοίγματος των κλαμπ

Από τον Απρίλιο, νυχτερινά κέντρα στη χώρα πρόκειται να αρχίσουν να δοκιμάζουν ασφαλείς στρατηγικές επαναλειτουργίας, ως μέρος του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Εάν οι εικονικές βραδιές σε κλαμπ και τα διαδικτυακά πάρτι λόγω της πανδημίας δεν ικανοποιούν πλέον κάποιους στο Ηνωμένο Βασίλειο , τότε μπορούν να βρουν μία νέα διέξοδο.

Από τον Απρίλιο, νυχτερινά κέντρα στη χώρα πρόκειται να αρχίσουν να δοκιμάζουν ασφαλείς στρατηγικές επαναλειτουργίας, ως μέρος του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το λεγόμενο «ερευνητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων» θα καλεί εθελοντές να παρίστανται σε νυχτερινά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, συναυλίες και άλλες διοργανώσεις. Σύμφωνα με τους Times, η δοκιμή θα περιλαμβάνει δέκα πιλοτικά γεγονότα, βοηθώντας στον καθορισμό των τύπων ελέγχων και ασφάλειας που πρέπει να εφαρμοστούν για να ανοίξει ξανά η βιομηχανία εκδηλώσεων με ασφάλεια.

Ένα σύστημα επαλήθευσης, που θα χρησιμοποιείται κατά την άφιξη στις εκδηλώσεις, θα είναι μεταξύ των στοιχείων που θα δοκιμαστούν, όπως και ο εξαερισμός στους χώρους και άλλα μέτρα όπως η κλιμακωτή είσοδος.

Στη Γερμανία σε ένα παρόμοιο πείραμα ερευνητές εξέτασαν την εξάπλωση της COVID σε τρεις συναυλίες τον Αύγουστο και στο τέλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε χώρους, στους οποίους τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα είναι «χαμηλός έως πολύ χαμηλός».

Μετά από μήνες εκτός δράσης λόγω των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19 και του lockdown σε εθνικό επίπεδο, στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχικά δόθηκαν ελπίδες στη βιομηχανία νυχτερινής ζωής την περασμένη εβδομάδα Φεβρουαρίου με την ανακοίνωση ότι τα κλαμπ θα μπορούσαν να ανοίξουν εκ νέου μόλις αρθεί το lockdown στις 21 Ιουνίου. Τώρα έχει υπονοηθεί ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Ένωση για τις Επιχειρήσεις της Νύχτας (The Night Time Industries Association -NTIA) του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Νοέμβριο προειδοποίησε ότι τα νυχτερινά κέντρα «απαλείφθηκαν συστηματικά από τη νυχτερινή οικονομία από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου» και άσκησε κριτική «στην αποτυχία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των ενεργειών της σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024