Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία – Στα όριά τους οι υγειονομικοί

Κοροναϊός : «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία – Στα όριά τους οι υγειονομικοί

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία της Αττικής, αφού ο μεγάλος αριθμός των εισαγωγών σε ΜΕΘ ασθενών Covid-19 έχει δημιουργήσει κορεσμό στο ΕΣΥ

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία της Αττικής, αφού ο μεγάλος αριθμός των εισαγωγών σε ΜΕΘ ασθενών Covid-19 έχει δημιουργήσει κορεσμό στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής «Ευαγγελισμού», σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στο νοσοκομείο.

«Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να απορροφηθούν κάποιοι διασωληνωμένοι».

Ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι «γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια» από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο, αν και κουρασμένο, συνεχίζει να παλεύει με όσες δυνάμεις του έχουν μείνει.

«Θα σας πω κάτι που μου είπε ένας ειδικευόμενος μετά από τη μεγάλη εφημερία. Μετά από την κούραση όλης της ημέρας γυρίζει και μου λέει ‘θα αντέξουμε κύριε διευθυντά;’ και μετά μόνος του είπε ‘όχι, θα αντέξουμε’. Υπάρχει μια αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε βοήθεια όμως όπου μπορεί η πολιτεία».

Όπως είναι φυσικό, όλοι αυτοί οι ασθενείς που νοσηλεύονται πιέζουν ασφυκτικά το σύστημα υγείας το οποίο χρειάζεται ενίσχυση.

Ζήτημα δημιουργείται και με τους υπόλοιπους ασθενείς οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, αφού νοσοκομεία τα οποία δεν είναι αποκλειστικά για Covid-19 περιστατικά, σηκώνουν όλο το βάρος προσπαθώντας παράλληλα να εξυπηρετήσουν και τους λοιπούς ασθενείς.

«Δεν μπορεί ο Ευαγγελισμός να μετατρέπει κλίνες συνέχεια σε Covid-19».

«Κοινό χαρακτηριστικό η ενδοοικογενειακή διασπορά»

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει και από τη διασπορά του ιού σε ολόκληρες οικογένειες, με τον κ. Μπουλμπασάκο να επισημαίνει ότι «είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό».

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» τόνισε ότι «σιγά σιγά θα κατορθώσουμε, αφού κάνουμε τις αντίστοιχες προσπάθειες, να περάσουμε κι αυτόν τον τελευταίο κάβο».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024