Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Λιγνάδης : Σοκάρει η καταγγελία Αιγύπτιου - «Έκανε λαβή γύρω από τη μέση μου και με ακινητοποίησε... »

Δημήτρης Λιγνάδης : Σοκάρει η καταγγελία Αιγύπτιου – «Έκανε λαβή γύρω από τη μέση μου και με ακινητοποίησε… »

«Κόλαφος» για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι οι τέσσερις (συνολικά) καταθέσεις του 24χρονου, σήμερα, Αιγύπτιου Σ.Σ.

Ανοίγουν συνεχώς στόματα και έρχονται νέες καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται στη γεμάτη φυλακή με καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι μέρες κυλούν αντίστροφα για να μεταφερθεί σε κανονικό κελί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ ο συνήγορος του ποντάρει στην αίτηση αποφυλάκισης του εντολέα του.

Σήμερα ξημέρωσε η τέταρτη κράτησης για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Κούγιας προαναγγέλλει σειρά νομικών ενεργειών, ενώ χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα προκατειλημμένη» την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία και διέταξε την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι αποκαλύψεις για τον ηθοποιό

«Κόλαφος» για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι οι τέσσερις (συνολικά) καταθέσεις του 24χρονου, σήμερα, Αιγύπτιου Σ.Σ., ο οποίος τον κατονόμασε ως το πρόσωπο που τον βίασε το βράδυ της 8ης Αυγούστου 2015 σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο.

«Ενώ εγώ ήμουν ξαπλωμένος μπρούμυτα και κοιμόμουν, ήρθε επάνω μου, πέρασε το χέρι του κάνοντας λαβή γύρω από τη μέση μου, με ανασήκωσε από το κρεβάτι με πολλή δύναμη και με ακινητοποίησε…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση που έδωσε (στις 22 Φεβρουαρίου 2021) στην 19η τακτική ανακρίτρια.

Μάλιστα, σε επόμενη κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας εισέφερε και φωτογραφίες που είχε βγάλει με τον ηθοποιό στο καμαρίνι του αλλά και εκείνη που του είχε στείλει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Instagram, ενώ απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν κατήγγειλε την πράξη νωρίτερα επεσήμανε ότι απειλούταν ότι θα του «πετάξει οξύ στο πρόσωπο μια πρώην του».

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, όμως για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σπίτι του ηθοποιού, με τα ανήλικα αγόρια να μπαινοβγαίνουν, εμφανίστηκε στην κατάθεσή της η 40χρονη, σήμερα, ηθοποιός Γ.Κ. η οποία επεσήμανε ότι διατηρούσε σεξουαλική αλλά και φιλική σχέση με τον σκηνοθέτη μέχρι το 2016.

Σ.Σ. «Απείλησε ότι θα μου ρίξει οξύ αν μιλούσα»

«Γνώρισα τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2014 του Αγίου Βαλεντίνου μέσω ενός δικού μου φίλου σ’ ένα gay μπαρ στην Ερμού. Ήμουν τότε Ι6- 17 χρονών και ο φίλος μου τον κάλεσε να κάτσουμε παρέα…Αμέσως κατάλαβα ότι ενδιαφέρθηκε για μένα και ενθουσιάστηκε με την εξωτερική μου εμφάνιση… Mε ρώτησε με τι θέλω να ασχοληθώ. Του απάντησα ότι μ’ ενδιαφέρει το θέατρο και η τηλεόραση αλλά προτεραιότητά μου είναι το modeling με το οποίο ασχολούμουν από τα 15 μου. Αυτός τότε μου είπε ότι με αυτό το πρόσωπο θα πάω πολύ μπροστά. Μου είπε ότι λόγω των γνωριμιών του θα μπορέσει να με προωθήσει να εισέλθω στον χώρο και εγώ τον πίστεψα.

Οι συναντήσεις μας το επόμενο διάστημα ήταν μέσω του φίλου μου σε μπαρ και σε καφετέριες. Είχαμε πάει ένα βράδυ στο μπαρ (…) στην Ερμού. Στη συνέχεια μας πρότεινε να πάμε σπίτι του…(…) Οι συναντήσεις μας πλέον ήταν στο σπίτι του Λιγνάδη. (…) Κάποιες φορές ερχόταν και ο φίλος μου, ο οποίος είχε κλειδί δικό του και ήταν και αυτός 16 χρονών. Μια μέρα που είχα πάει στο σπίτι του ήταν εκεί και ο φίλος μου καθώς και ένα ακόμη ανήλικο άτομο (16 χρονών) που δεν γνώριζα. Κάθονταν στο δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και φορώντας μόνο τα εσώρουχα και κατάλαβα αμέσως ότι γινόταν κάτι σεξουαλικό.

Συνέχεια μου έλεγε ο Λιγνάδης να χαϊδευτώ, να αγγίξω τον φίλο μου και το άλλο παιδί στα γεννητικά όργανα, είτε μέσα είτε έξω από το εσώρουχο αν και δεν μπορούσα να δω τον φίλο μου σεξουαλικά, να πιανόμαστε όλοι μαζί και εκεί ένιωσα πίεση στο να το κάνω αυτό. Όταν είδε ότι εγώ δεν ήθελα να συμμετάσχω με νευριασμένο υφάκι μου είπε να ντυθούμε όλοι να βγούμε από το δωμάτιο και να πάμε στο σαλόνι.

Ερώτηση: Είχες ποτέ με τον Δημήτρη Λιγνάδη σεξουαλικές σχέσεις;

Απ.: Ναι, οι συναντήσεις μας στο σπίτι του γενικά ήταν συχνές, είτε μόνοι μας είτε με παρέα. Είχα αποκτήσει μια σχέση με τον Λιγνάδη τύπου να με εξυψώνει και να με κάνει να πιστεύω ότι αξίζω πιο πολλά από αυτά που έχω και είμαι. Αυτό με έκανε να εθιστώ σ’ αυτόν και στο συναίσθημα που με έκανε να νιώθω. Οι σεξουαλικές μας σχέσεις ήταν στοματικός έρωτας που του έκανα εγώ, φιλιά στο στόμα, θωπείες και αυνανισμούς. Σε μια συζήτηση που είχαμε για το σεξ και τον ρώτησα γιατί δεν ολοκληρώνουμε τη σεξουαλική μας σχέση με πρωκτικό σεξ αυτός μου απάντησε πως «ό,τι αγαπάς δεν το γ@@@ς». Αυτό με έκανε να νιώσω
ακόμα πιο όμορφα και να αφεθώ σ’ αυτόν ακόμη περισσότερο. Όλες οι γενετήσιες πράξεις γίνονταν στο σπίτι του στο Μεταξουργείο. Το 2015 είχαμε πάει σε μια παράσταση στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» όπου είδαμε την παράσταση «Ο κύκλος και η κιμωλία», όπου ήταν ο σκηνοθέτης ο Λιγνάδης. Συναντηθήκαμε μαζί του και όταν τελείωσε η παράσταση πήγαμε σε κάποια εστιατόρια πίσω από το θέατρο. Εκεί ήταν πολλοί σκηνοθέτες και γενικά πολλά άτομα και ενώ καθόμασταν με άλλα παιδιά με κοιτούσε ένας γνωστός σκηνοθέτης έντονα και τότε με πλησίασε ο Λιγνάδης και μου είπε ότι αυτός που σε κοιτάει είναι πολύ
γνωστός και αν θες πήγαινε μίλα του.

Εγώ επειδή ντρεπόμουν δεν πήγα και συνέχισα να κάθομαι με την παρέα μου. Στο σπίτι του έρχονταν πολλά άτομα, ανήλικα και μη, διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία δεν γνώριζα, όπου έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών και με κάποιους από αυτούς πήγαινε στην ταράτσα ή στα σκαλιά τού επάνω ορόφου και έκαναν σεξ. Μια φορά που ήμουν σπίτι του ήρθε μια 16χρονη κοπέλα η οποία δεν μπήκε στο σπίτι αλλά πήγαν κατ’ ευθείαν στα σκαλιά προς την ταράτσα και έκαναν σεξ.

Κακοποίηση

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, στη δεύτερη κατάθεσή του ο Σ.Σ. αναφέρεται εκτενώς και στη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, όπως ισχυρίζεται στην Επίδαυρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τόσο εκείνος όσο και άλλοι δυο φίλοι του, ηλικίας 16 ετών, ήταν τα «παιδιά του Λιγνάδη» κάτι που τους έκανε να αισθάνονται, σπουδαίοι, σημαντικοί και ξεχωριστοί. «Ήταν ιδιαίτερα χειριστικός με εμάς και ήξερε ακριβώς τον τρόπο συμπεριφοράς του στον καθένα μας. Εκμεταλλευόταν τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την έλλειψη στηρίγματος από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο μας χρησιμοποιούσε για να διενεργεί και γενετήσιες πράξεις μαζί μας. Ειδικότερα εγώ του έκανα στοματικό έρωτα, θωπείες στο σώμα, εκείνος με έγλειφε στο σώμα. Με τον έναν από τα παιδιά είχε κάνει πρωκτικό σέξ. Με εμένα δεν είχε κάνει πρωκτικό σεξ γιατί με έκανε να αισθάνομαι πιο σπουδαίος από όλους…».

Σε ό,τι αφορά τον καταγγελλόμενο βιασμό της Επιδαύρου ο μάρτυρας κατέθεσε: «Πήγαμε με το αμάξι του στην Επίδαυρο στις 9.8.2015, εγώ ο φίλος μου και εκείνος. Πράγματι μείναμε στη σουίτα ενός ξενοδοχείου του οποίου δεν θυμάμαι την επωνυμία αλλά ήταν το τελευταίο ξενοδοχείο επάνω στον λόφο.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μαρτυρία γροθιά στο στομάχι – «Βρήκα καταφύγιο στο σπίτι του κι εκείνος…»

Στο ξενοδοχείο αυτό μείναμε για τις ανάγκες της παράστασης που σκηνοθετούσε ο κατηγορούμενος για τέσσερις, πέντε ημέρες…», αναφέρει και περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίηση: «Το τελευταίο βράδυ ενώ εγώ ήμουν ξαπλωμένος μπρούμυτα και κοιμόμουν, ήρθε επάνω μου, πέρασε το χέρι του κάνοντας λαβή γύρω από τη μέση μου, με ανασήκωσε από το κρεββάτι και με πολλή δύναμη με ακινητοποίησε. Στη συνέχεια μου κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχο και άρχισε να με γλείφει στον πρωκτό με πολύ βίαιο τρόπο. Παράλληλα αυνανιζόταν πολύ βίαια.

Στη συνέχεια με άφησε μπρούμυτα στο κρεβάτι, με ακινητοποίησε πάλι με τις φυσικές του δυνάμεις και συνέχισε τον αυνανισμό του, τρίβοντας το πέος του στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό μου.

Όταν ολοκλήρωσε την πράξη του αυτή, εκσπερμάτισε στην πλάτη μου. Εγώ ήμουν σε αδυναμία να αντιδράσω γιατί με είχε ακινητοποιήσει, καθώς το βάρος του υπερτερούσε του δικού μου κατά 20-30 κιλά. Αιφνιδιάστηκα όταν το έκανε αυτό και ήθελα να σταματήσει. Από τις εκφράσεις του προσώπου μου και από τους ήχους που έβγαζα, καταλάβαινε ο κατηγορούμενος ότι δεν το ήθελα αυτό, αισθανόμουν, όμως, ότι ήταν μάταιη η προσπάθειά μου να το σταματήσω, λόγω της σωματικής του δύναμης.

Όταν τελείωσε αυτός, σηκώθηκε και βγήκε έξω στην βεράντα. Εγώ έμεινα εκεί ακίνητος και σοκαρισμένος…. Ήμουν πραγματικά στενοχωρημένος γιατί δυστυχώς είχα υποστεί βιασμό και στο παρελθόν όταν ήμουν πέντε ετών από θείο μου, ο οποίος ζει στην Αίγυπτο. Εγώ δεν είχα αναφέρει μέχρι τώρα το περιστατικό που έγινε με τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο αλλά και τις σεξουαλικές μου σχέσεις μαζί του, γιατί ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο…».

Υπηρεσίες

Στην πρώτη του κατάθεση ο Σ.Σ. αναφέρει ότι το 2016, όταν η μητέρα του έμαθε ότι ήταν gay, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να εγκατασταθεί στο σπίτι του Λιγνάδη στο Μεταξουργείο. «Όταν του το ζήτησα συμφώνησε αμέσως (…). Έμεινα εκεί περίπου 20 ημέρες. Εκείνο το διάστημα ερχόταν και ένα άλλο παιδί περιστασιακά, επίσης ανήλικος περίπου 16 ετών, το οποίο του σιδέρωνε, του καθάριζε το σπίτι και γενικά έκανε διάφορες δουλειές του σπιτιού. Του έδινε γι’ αυτές τις υπηρεσίες 5-10 ευρώ την κάθε φορά.

Ερώτηση: Όσο διάστημα έμενες στο σπίτι του έβλεπες να τον επισκέπτονται ανήλικα άτομα;

Απ.: Κάποιες φορές ερχόταν ένα παιδί 15-16 χρονών, ο οποίος ήταν φίλος του παιδιού που του καθάριζε το σπίτι. Αυτό το παιδί δεν ήθελε να έχει σεξουαλική σχέση με κανέναν από τους δύο, κάποια μέρα όμως που επέστρεψα σπίτι παρόντος του Λιγνάδη, είχα δει τα δύο ανήλικα παιδιά να κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο με τα εσώρουχα να τρίβονται βίαια ο δε Λιγνάδης που καθόταν δίπλα τους στον καναπέ με εσώρουχο και μπλούζα, χάιδευε με το χέρι του τα γεννητικά του όργανα και αυνανιζόταν. Μετά από αυτό το περιστατικό την επόμενη ημέρα ο Λιγνάδης μου είπε για τον έναν από τους δύο ανήλικους που δεν ήταν gay ότι “αυτός πρέπει να υποκύψει και θα υποκύψει σε σένα”».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024