Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα - Αναλυτικά τα μέτρα

Lockdown : Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα – Αναλυτικά τα μέτρα

Από αύριο 27 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο, επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές στις περιοχές των οποίων είχε τεθεί σε αναστολή η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα. Πχ Χαλκιδική, Εύβοια κλπ

Στην απόφαση για επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών από αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Από αύριο 27 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο, επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές στις περιοχές των οποίων είχε τεθεί σε αναστολή η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα. Πχ Χαλκιδική, Εύβοια κλπ», αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter.

Πώς λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ορίζεται ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα, οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024