Θεσσαλονίκη : Έπεσαν κεφάλια για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ζήτησε τις παραιτήσεις δύο στελεχών της διοίκησής του.
Νέες πληροφορίες έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA σχετικά με παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αφορούν στα ιδρύματα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Παντελεήμονα, και προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ζήτησε τις παραιτήσεις δύο στελεχών της διοίκησής του.
Συγκεκριμένα απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ακριτίδου εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται να είναι μια από τους εμβολιαζόμενους εκτός σειράς καθώς εκεί δουλεύει η κόρη της, ενώ σχετικά με τον κ. Τσαβλή οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εμβολιασμό συγγενικού του προσώπου. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είναι πνευμονολόγος σε ένα από τα δύο ιδρύματα.
Από χθες έχουν γίνει πάρα πολλές αποκαλύψεις που αφορούν στους 24 εμβολιασμούς που έγιναν εκτός σειράς. Η διοίκηση των ιδρυμάτων αναφέρει ότι οι εμβολιασμοί αυτοί έγιναν για να μη χαθούν δόσεις.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων