Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρμενία : Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλει ο πρωθυπουργός

Αρμενία : Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλει ο πρωθυπουργός

Ο Νικόλ Πασινιάν απέπεμψε τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτησή του. Στο «κόκκινο» η πρωτεύουσα Ερεβάν.

Σοβαρή εσωτερική διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Αρμενία, στον απόηχο της πρόσφατης ήττας στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος και απέπεμψε τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτησή του.

Ο Πασινιάν κάλεσε μάλιστα τους οπαδούς του να διαδηλώσουν σήμερα στην πρωτεύουσα Ερεβάν προκειμένου να στηρίξουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ενώ προτίθεται να απευθύνει διάγγελμα μέσω της πλατφόρμας του Facebook.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης βρισκόταν αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στο μεταξύ, η Μόσχα – η οποία διατηρεί παραδοσιακά ισχυρή επιροή στην Αρμενία – εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Αρμενία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να λύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά, στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης.

Παρέμβαση στις εξελίξεις έκανε και ο πρόεδρος του αυτόνομου θύκλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Έχουεμε χύσει αρκετό αίμα. Είναι ώρα να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και να προχωρήσουμε. Βρίσκομαι στο Ερεβάν και είμαι έτοιμος να διαμεσολαβήσω προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, δήλωσε ο Αραγίκ Χαρουτουνιάν.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024