Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Λιγνάδη : Στην ανακρίτρια ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης - Οι μηνύσεις και το ημερολόγιο

Υπόθεση Λιγνάδη : Στην ανακρίτρια ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης – Οι μηνύσεις και το ημερολόγιο

Ο  Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε χθες για δεύτερη φορά ενώπιον ανακρίτριας και ζήτησε νέα προθεσμία για σήμερα Πέμπτη, όπου αναμένεται να απολογηθεί εν τέλει, μετά από δύο αναβολές.

Με «όπλο» του ένα ημερολόγιο καθώς και τα όσα κατέγραφε σε αυτό ο Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταμαρτυρούν μηνυτές και μάρτυρες, με στόχο να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα να παραμείνει εκτός φυλακής.

Ο  Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε χθες για δεύτερη φορά ενώπιον ανακρίτριας και ζήτησε νέα προθεσμία για σήμερα Πέμπτη, όπου αναμένεται να απολογηθεί εν τέλει, μετά από δύο αναβολές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, ο σκηνοθέτης βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη από εκείνα που τον τοποθετούν τα φερόμενα θύματά του.

«Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» είπε ο κ. Κούγιας.

Μάλιστα, στην δεύτερη περίπτωση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης στις 9 Αυγούστου 2015 στην Επίδαυρο, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Την 1η Αυγούστου του 2015 μετέβη στην Ιθάκη και έμεινε όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και πρώην υπουργό Πολιτισμού». Μάλιστα, προανήγγειλε και την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης είναι αυτή της πλήρους άρνησης των περιστατικών, αλλά και της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των μαρτύρων, αλλά και της «δεμένης» δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Ολη η «απολογία» Λιγνάδη – Τι λέει για τις κατηγορίες, γιατί επιτίθεται στην ανακρίτρια

Ήδη, έχει στραφεί κατά της προδικασίας θέτοντας θέμα «απόλυτης ακυρότητας» σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, να αμφισβητήσει την νομιμότητα του εντάλματος που οδήγησε στην σύλληψη του και να αλλάξει την πορεία της ανάκρισης.

Το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ο κατηγορούμενος έδωσε, χθες, ο συνήγορος του Αλέξης Κούγια ο οποίος αναφερόμενος στην δικογραφία έκανε λόγο για «χοντροκομμένη κατασκευή» χαρακτηρίζοντας «θολά» τα στοιχεία σε βάρος του εντολέα του.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στη δικογραφία φωτογραφίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και μηνύματα είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων θα καθίσταται δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλομένων.

«Έτοιμα κι άλλα θύματα να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη»

Αιχμηρή ήταν η αντίδραση του δικηγόρου ενός εκ των μηνυτών του κ. Λιγνάδη, Γιάννη Βλάχου, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι κι άλλα θύματα να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη.

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες – θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές σε βάρος του συμπεριφορές» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Κούγια, ότι ο εντολέας του δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, απάντησε πως έχει μεταφερθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στα ΜΜΕ.

«Ενώπιον της δημοσιότητας δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση» τόνισε.

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης».

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες».

«Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει» κατέληξε.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024