Λινού στα MEGA: Με δύο βάρδιες η επαναλειτουργία των σχολείων
Σύμφωνα με την κυρία Λινού, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι συνάρτηση του αριθμού των τεστ. Αυτό που μετράει είναι ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος είναι σταθερά υψηλός και αυτό είναι ανησυχητικό.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο αντιπρύτανης ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης και η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού για την πορεία της πανδημίας.
Σύμφωνα με την κυρία Λινού, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι συνάρτηση του αριθμού των τεστ. Αυτό που μετράει είναι ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος είναι σταθερά υψηλός και αυτό είναι ανησυχητικό.
«Καταλήγουμε στην καραντίνα αλλά πριν από αυτό θα έπρεπε να είχαμε πάρει όλα τα άλλα μέτρα που δεν παίρνουμε» σχολίασε η καθηγήτρια και εξήγησε πως στα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είναι η αποστασιοποίηση των παιδιών στα σχολεία, καθώς σύμφωνα με νέες μελέτες τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες.
Για να ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργούν και πρωί και απόγευμα, υπογράμμισε.
«Η λύση δεν μπορεί να είναι η τελική λύση, το συνολικό, δηλαδή, κλείσιμο», τόνισε.
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε ότι με βάση τα λύματα υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Για τη βδομάδα που διανύουμε, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα το βράδυ.
Η προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε, είναι να υπάρχουν δείγματα από περισσότερα σημεία της πόλης. «Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και σε αυτήν πρέπει να επενδύσει η ελληνική κοινωνία», κατέληξε.
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς «τρώει» τα θεμέλια της ευρωπαϊκής παραγωγής τροφίμων και οχημάτων
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
- Στενά Ορμούζ: Παράκαμψη με… φορτηγά για μεταφορά μετάλλων και καταναλωτικών αγαθών
- Βουλή: Ανάμεσα σε συμπληγάδες η κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
- Συνταξιοδότηση: Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442