Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Ανησυχία για τα κρούσματα σαρκοφάγου έλκους

Αυστραλία : Ανησυχία για τα κρούσματα σαρκοφάγου έλκους

Προβληματισμός από την εμφάνιση κρουσμάτων του σαρκοφάγου έλκους Μπουρούλι σε προάστια της Μελβούρνης

Κρούσματα του σαρκοφάγου έλκους Μπουρούλι εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε μη παραθαλάσσια προάστια της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.

Η νόσος προκαλείται από ένα σπάνια βακτήριο, το M. Ulcerans, που καταστρέφει τον ιστό και προκαλεί σοβαρά έλκ  σε διάφορα σώματος: από το δέρμα, τους τένοντες και τους μύες, έως τα οστά.

Δυνητικά, εφόσον δεν διαγνωστεί έγκαιρα και δεν ακολουθηθεί θεραπεία με αντιβιοτικά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα πάντως με τις υγειονομικές αρχές στη Βικτόρια, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι προς το παρόν μεγάλος, η νόσος δεν μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο και ο κίνδυνος εξάπλωσής θεωρείται μικρός, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται με τσίμπημα εντόμου.

Παρ’ όλα αυτά, τόνισαν, παραμένει άγνωστο πώς και πού οι κάτοικοι των προαστίων της Μελβούρνης προσβλήθηκαν από το βακτήριο: εάν φερ’ ειπείν το κόλλησαν στον τόπο διαμονής τους ή κατά την παραμονή τους σε άλλες παράκτιες περιοχές (κρούσματα αναφέρονται κυρίως σε τοποθεσίες με στάσιμο νερό).

Το βακτήριο έχει επίσης απομονωθεί στα κόπρανα ενός μικρού μαρσιποφόρου Πόσουμ, που ζει στην περιοχή.  Ειδικοί πάντως τονίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία μετάδοσης της συγκεκριμένης νόσου από τα θηλαστικά στον άνθρωπο.

«Πρόσφατα, καταφέραμε μέσω της γονιδιωματικής να αποδείξουμε την τοπική μετάδοση του έλκους Μπουρούλι σε προάστια» της Μελβούρνης, λέει ο καθηγητής Τιμ Στίνιαρ  του Ιντιστούτου Doherty.

«Ναι, είναι μια ασθένεια που τρώει τη σάρκα, αλλά εξελίσσεται πολύ αργά, μπορούμε να τη θεραπεύσουμε και εάν την εντοπίσουμε νωρίς, δεν προκαλεί σοβαρή λοίμωξη», τονίζει στο αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν η πρώτη φορά που αναφέρονται κρούσματα του σαρκοφάγου έλκους στη πολιτεία της Βικτόρια, ενώ έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024