Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ... με την ρήξη για την υπόθεση Λιγνάδη

ΣΥΡΙΖΑ… με την ρήξη για την υπόθεση Λιγνάδη

Συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό metoo

Συγκρούσεις γραμμών για την αντιπολιτευτική στάση στο ελληνικό #MeToo αναδύονται στην Κουμουνδούρου ενώ το κεντρικό τέμπο που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι το συνεχές αίτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και της ανάληψης πολιτικής ευθύνης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να καταπιάνεται από την υπόθεση Λιγνάδη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης χαράσσοντας αντιπολιτευτική στάση πατώντας, κυρίως, πάνω στο συνεχές αίτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού τη ώρα που στο εσωτερικό εμφανίζονται διαφορετικές γραμμές όπου στελέχη από τη μία  αποστασιοποιούνται από την κομματικοποίηση του ζητήματος, και από την άλλη υπάρχει η γραμμή όσων στρέφονται εναντίον των χυδαίων αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια και της εκτόξευσης λάσπης μετά και τις τοποθετήσεις του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει «ηθικές και πολιτικές ευθύνες» στον πρωθυπουργό που «βαρύνουν την κυβέρνησή του» και μάλιστα κάνουν λόγο μεγάλο σκάνδαλο που αφορά απόπειρα συγκάλυψης αποτρόπαιων πράξεων. “Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του. Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο”, αναφέρει ο κ. Τσιπρας και ζητά εκ νέου “να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί”.

Η παρέμβαση Μπίστη

Με παρέμβαση του ο Νίκος Μπίστης χαιρέτισε την τοποθέτηση του διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη και άδειασε και αυτός με τη σειρά του τη γραμμή Βαξεβάνη που έφερε στην επιφάνεια για ακόμα μία φορά τις  διαφορετικές προσεγγίσεις και τα στρατόπεδα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ εκείνων που επικροτούν την σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα Βαξεβάνη  και εκείνων των στελεχών που λένε ότι πρέπει το κόμμα να αποστασιοποιηθεί από πρακτικές που προσομοιάζουν με τον «αυριανισμό». Σε ανάρτησή του στο facebook με τίτλο «ο κίνδυνος από τον πολιτικό κυνισμό, από το όλοι ίδιοι είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο.

Αγγ. Τσέκερης

Πρώτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι». Ο διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης αυτή την φορά ήταν προσεκτικός και αντέδρασε σωστά. Ευτυχώς». Μάλιστα ο κ. Μπίστης τονίζει ότι αυτή η θέση «θα δυσαρεστήσει αρκετούς που θεωρούν ότι τα πάντα επιτρέπονται στον αντιδεξιό αγώνα αλλά θα ικανοποιήσει πολλούς που έχουν μάθει αλλιώς. Και θέλουν την Αριστερά μαχόμενη με επιχειρήματα και μακρυά από τους εκτοξευτήρες λάσπης. Ιδίως από εκείνους τους εκτοξευτήρες που εμφανίζονται με φίλιο πρόσωπο με αποτέλεσμα να αποξενώνουν από την Αριστερά πολίτες για τους οποίους τα θέματα ύφους και ήθους είναι ταυτοτικά της παράταξης τους». Η παρέμβαση του διευθυντή της Αυγής έγραψε στο Facebook πως “η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρωτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά».

Μετά τα “φίλια πυρά” και σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης – έπειτα από τη χυδαία ανάρτηση στην οποία ο εκδότης του Ντοκουμέντο άφησε υπόνοιες ότι ο πρωθυπουργός συνδέεται με κυκλώματα μαστροπείας ανηλίκων-τόσο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την Νέα Δημοκρατία απαντά για τα όσα χυδαιολογήματα έγραψε εξαπολύοντας νέες επιθέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Όποτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εμφανίζονται στην Αριστερά οι ίδιοι πάντα καλοθελητές, που αναλαμβάνουν να χτυπήσουν όσους τον απειλούν πολιτικά, ως φορείς του πολιτικού τακτ. Του προσφέρουν αυτό που δεν έχει. Πιστοποίηση αριστερής  αλήθειας και αξιοπιστία. Φυσικά είναι σαν τους ευνούχος. Ξέρουν τα πάντα γύρω απ το σεξ, αλλά δεν έχουν κάνει ποτέ”, αναφέρει στο Facebook.

Τι λέει ο Βαξεβάνης

Σε ένα μακροσκελές άρθρο ο Κώστας Βαξεβάνης απαντά στην κριτική και  γράφει μεταξύ άλλων  “O Μητσοτάκης φτιάχνει ένα αφήγημα για να δικαιολογήσει νομικό πλαίσιο που ετοιμάζει για έλεγχο των social media που δεν μπορεί να ελέγξει. Αυτό όλο θα το ονομάσει διασφάλιση ποιότητας του δημοσίου διαλόγου. Πρώτα όμως πρέπει να τελειώσει μαζί μας. Δεν είναι τυχαίοι οι χαρακτηρισμοί περί «Μακελειού» . Αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνος του ο Μητσοτάκης. Χρειάζεται τη βοήθεια του κοινού. Πρέπει να διαμορφωθεί η εικόνα ώστε ο κόσμος να συναινέσει. Στον προοδευτικό κόσμο δεν μπορεί να απευθυνθεί ο ίδιος γιατί δεν έχει πρόσβαση.

Χρησιμοποιεί έτσι τους fellow της αριστεροσύνης. Όποτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε δύσκολη θέση , εμφανίζονται στην Αριστερά οι ίδιοι πάντα καλοθελητές, που αναλαμβάνουν  να χτυπήσουν όσους τον απειλούν προσωπικά, ως φορείς πολιτικού τακτ. Δεν το κάνουν για τον Μητσοτάκη φυσικά αλλά «για την ευπρέπεια ρε γαμώτο». Του προσφέρουν έτσι αυτό που δεν έχει. Πιστοποίηση αλήθειας και αξιοπιστία. Γι αυτούς τους τελευταίους θα γράψω μόνο αυτό: είναι σαν τους ευνούχους, ξέρουν τα πάντα γύρω από το σεξ αλλά δεν έχουν κάνει ποτέ”. Και συνεχίζει: Για τους υπόλοιπους κατηγόρους θα πω αυτό που είπα στην απολογία μου όταν με συνέλαβαν και με δίκαζαν για τη λίστα Λαγκάρντ «ευτυχώς έχω γεννηθεί το 1966 γιατί αν είχα γεννηθεί πριν το 1963, θα με είχαν κατηγορήσει ακόμη και για τη δολοφονία του Κέννεντυ». Αλλά αυτό είναι και το ενδιαφέρον στη δημοσιογραφία. Στον κύριο Μητσοτάκη επαναλαμβάνω, πως θα είμαι εδώ για να χειροκροτήσω την ώρα που θα πέφτει μέσα στη γενική κατακραυγή.

Κ. Βαξεβάνης

Μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις για το «ποιος έδωσε την εντολή διορισμού του», «ποιος έδωσε την εντολή συγκάλυψης» και «γιατί από τις 6/2 που υπήρξαν επώνυμες φρικιαστικές καταγγελίες δεν πήγαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη». Επίσης, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πει «πως θα προχωρήσει γρήγορα η έρευνα για το σύνολο των ερωτημάτων που αφορούν στο παρελθόν του κ. Λιγνάδη». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «οι ευθύνες που προκύπτουν δεν αφορούν στη γνωριμία του πρωθυπουργού ή της κ. Μενδώνη με τον κ. Λιγνάδη, αλλά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την υπόθεση». Σχολίασε ότι «δυστυχώς η αλαζονεία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη τον έκανε να πιστεύει ότι θα αποσιωπηθεί και αυτή η υπόθεση».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024