
Αρχίατρος Βρετανίας: Ο κορονοϊός θα αποτελέσει πρόβλημα και τους επόμενους χειμώνες
Την Κυριακή, ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άνθονι Φάουτσι είπε ότι είναι πιθανόν οι Αμερικανοί να φορούν μάσκες ακόμη και το 2022
Ανησυχητική πρόβλεψη από τον αρχίατρο της Αγγλίας, Κρις Γουίτι πως οι μολύνσεις από τον νέο κοροναϊό και οι θάνατοι θα αποτελέσουν πρόβλημα για τους επόμενους χειμώνες στη Βρετανία, ακόμη και με εκτεταμένους εμβολιασμούς.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το δουν κάπως έτσι… με τους εμβολιασμούς θα πέσουν τα ποσοστά (σ.σ. μολύνσεων και θανάτων) αλλά δεν θα ξεφορτωθούμε» τον ιό, είπε ο Γουίτι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και κατά την άποψή μου είναι πιθανόν να αποτελέσει πρόβλημα τον χειμώνα, για τους επόμενους, λίγους χειμώνες», πρόσθεσε.
Ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, από την πλευρά του, είπε ότι ίσως να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και τον επόμενο χειμώνα, σε ορισμένες περιπτώσεις.
«Ίσως χρειαστεί τον επόμενο χειμώνα να έχουμε πράγματα όπως τη χρήση μάσκας, σε κάποιες καταστάσεις», σημείωσε.
Την Κυριακή, ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άνθονι Φάουτσι είπε ότι είναι πιθανόν οι Αμερικανοί να φορούν μάσκες ακόμη και το 2022, όμως τα μέτρα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 θα χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο, όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί.
- Λίβανος: Επείγει να σιγήσουν τα όπλα, είπε ο Μακρόν – Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
- Φωτιά στη Λαυρεωτική – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής – Καταγγελίες ότι προκλήθηκε από ρίψη φωτοβολίδας
- Ιταλία: Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στο Κάλιαρι – Έχει τεθεί σε απομόνωση
- Η Ντούα Λίπα και ο Κάλουμ Τέρνερ παντρεύτηκαν στο Λονδίνο
- Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ αντεπιτίθεται παρά την πίεση να κάνει εκλογές – Θα πάμε μέχρι το 2027 και μετά, λέει
- Τραμπ: Διαψεύδει τον εαυτό του – Τώρα λέει ότι ο στρατός του Ιράν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τον πόλεμο

