Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμός στην Αϊντχόφεν - Σε δύσκολη θέση ο Σμιντ

Χαμός στην Αϊντχόφεν – Σε δύσκολη θέση ο Σμιντ

Σε δύσκολη θέση ο Γερμανός τεχνικός, που δέχεται έντονη κριτική για τις εμφανίσεις της PSV

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ.

Η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό (4-2) στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους 32 του Europa League, αλλά και η μεγάλη διαφορά που υπάρχει από τον πρωτοπόρο Αγιαξ στην Eredivisie (σ.σ στο -6 και ένα ματς λιγότερο η ομάδα του Αμστερνταμ), έχει φέρει σε δεινή θέση τον Γερμανό τεχνικό.

Οι ιστοσελίδες στην Ολλανδία κατακρίνουν τον 53χρονο προπονητή για τις επιλογές του στα τελευταία παιχνίδια, με τον κόσμο της PSV να έχει χάσει την πίστη του στον έμπειρο τεχνικό. Ειδικά στο χθεσινό ματς με την Φίτεσε για την 23η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος, ο Ρότζερ Σμιντ προχώρησε σε ολικό ροτέισον και παραλίγο η Αϊντχόφεν να γνωρίσει μια ακόμα ήττα στη φετινή σεζόν.

Τέσσερις μέρες πριν τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, ο Γερμανός άλλαξε το περίεργο 4-2-2-2, που χρησιμοποιεί όλη τη σεζόν και παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, αλλάζοντας τους έξι από τους έντεκα που είδαμε την περασμένη Πέμπτη στο Φάληρο.

Στον αγώνα με τους Πειραιώτες παρέταξε την PSV με τους Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάλι, Μαξ, Σανγκαρέ, Ροσάριο, Τόμας, Γκέτσε, Ζάχαβι και Μάλεν.

Χθες, στο παιχνίδι με την Φίτεσε, ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με τους Εμβογκό, Φιέργκερβερ, Ροσάριο, Μπάουμγκάρτι, Ντάμφρις, Ζούνιορ, Φέιν, Γκουτιέρεζ, Σανγκαρέ, Ζαχάβι και Βερτέσεν.

Αλλαγές, που παραλίγο να πληρώσει η Αϊντχόφεν, με τον Σμιντ στο δεύτερο ημίχρονο να βάζει άρον άρον τους Μάλεν και Γκέτσε και την PSV να γυρίζει το ματς. Από 0-1 στο πρώτο ημίχρονο, σε 3-1.

Πάει για… ρεκόρ ο Σμιντ

Ο Γερμανός τεχνικός φέτος έχει χρησιμοποιήσει 34 διαφορετικούς παίκτες στην Eredivisie. Τρεις περισσότερους από τη σεζόν 1997/1998 και τους 31 που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της PSV.

Μια σεζόν στην οποία η Αϊντχόφεν τερμάτισε 17 πόντους πίσω από τον Αγιαξ. Τη δεδομένη στιγμή, βρίσκεται ήδη στο -6, με την ομάδα του Αμστερνταμ να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Ρότζερ Σμιντ μπορεί να έχει ουσιαστικά μονιμοποιήσει το 4-2-2-2, αλλά σε κάθε παιχνίδι κάνει αρκετές αλλαγές στη βασική 11άδα της ολλανδικής ομάδας. Σχεδόν 3 ανά ματς. Συνολικά, φέτος έχει προχωρήσει σε 71 αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα της Αϊντχόφεν. Στον αγώνα με την Φίτεσε έκανε ολικό ροτέισον, βάζοντας 6 διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το Φάληρο.

Στο χθεσινό παιχνίδι οι αρχικές επιλογές του Γερμανού δεν έδωσαν την ώθηση που θα περίμενε και ο ίδιος. Ωστόσο, αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα έκαναν τη διαφορά. Ο λόγος για τους Μάλεν και Γκέτσε, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και γύρισαν το παιχνίδι. Συνολικά στη φετινή σεζόν έχουν μπει 14 γκολ από παίκτες που έφερε από τον πάγκο ο Γερμανός τεχνικός.

Νούμερο που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, αφού ο ίδιος αριθμός γκολ είχαν μπει από παίκτες που προήλθαν από τον πάγκο και τη σεζόν 2012/2013, όταν στην τεχνική ηγεσία βρισκόταν ο Αντβοκαατ. Βέβαια, τότε η PSV είχε τερματίσει 7 πόντους πίσω από τον Αγιαξ.

Οι 34 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει, πάντως, δεν είναι ρεκόρ στην Eredivisie. Βρίσκεται όμως πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ των 36 παικτών που είχε χρησιμοποιήσει η Ουτρέχτη τη σεζόν 2014/2015. Μια σεζόν στην οποία η Ουτρέχτη είχε τερματίσει στην 11η θέση του πρωταθλήματος.

Ντε Μος: «Δεν καταλαβαίνω τις επιλογές του Σμιντ»

Οι συνεχόμενες αλλαγές του Ρότζερ Σμιντ έχουν κατακριθεί από τον Τύπο της Ολλανδίας, αλλά και από πολλούς συναδέλφους του Γερμανού τεχνικού. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο έμπειρος προπονητής και πρώην τεχνικός της Καβάλας, Ααντ Ντε Μος.

«Με έχουν ρωτήσει αρκετοί οπαδοί της PSV για τις επιλογές του Ρότζερ Σμιντ. Δεν μπορώ όμως να τους πω κάτι. Θέλω μόνο να τους ζητήσω συγγνώμη, γιατί πλέον αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι κάνει. Οι πολλές αλλαγές στο ματς με την Φίτεσε ήταν σαν να παίζει ρουλέτα. Οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να τον κατακρίνουν για τις επιλογές του. Ηταν πολύ τυχερός που η PSV κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με την Φίτεσε. Πρέπει να αφήσει τις πολλές αλλαγές και να χρησιμοποιήσει λιγότερους παίκτες. Ένα μικρότερο ροτέισον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αμφίβολοι για Ολυμπιακό οι Μποσκαλί και Ιχατάρεν

Ο Ρότζερ Σμιντ και οι παίκτες της Αϊντχόφεν έχουν πλέον στρέψει το βλέμμα τους στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, οι Ολλανδοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και καλούνται να κάνουν την ολική ανατροπή, εάν θέλουν να πάρουν την πρόκριση.

Τα προβλήματα, πάντως, δεν λείπουν για τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα έχει στη διάθεσή του τους Μοχάμεντ Αμίνε Ιχατάρεν και Μποσκαλί. Ο πρώτος είναι ένας πολύ ταλαντούχος μέσος (19 ετών), ο οποίος όμως βρίσκεται στα… πιτς τις τελευταίες δύο εβδομάδες και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με τους Πειραιώτες. Ο δεύτερος είναι ο καλύτερος αμυντικός της PSV και χτύπησε στο κεφάλι στο πρόσφατο παιχνίδι του Φαλήρου.

Οι δύο παίκτες θα προσπαθήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να τεθούν στη διάθεσή του Σμιντ, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σανγκαρέ που συμπλήρωσε κάρτες στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη, ενώ παραμένουν τραυματίες οι Κόντι Γκακπό και Νονι Μαντουέκε.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024