Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rapid test : Υποχρεωτικό για όσους έρχονται από ΗΑΕ και Ην. Βασίλειο

Rapid test : Υποχρεωτικό για όσους έρχονται από ΗΑΕ και Ην. Βασίλειο

Υποχρεωτικό rapid test άφιξης στην Ελλάδα για όλους τους επιβάτες από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο

Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτείται, από σήμερα 22 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, με νέα συμπληρωματική NOTAM που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

Ειδικότερα, η NOTAM προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ. Από την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα, προστέθηκε η επισήμανση ότι για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται και υποχρεωτικό rapid test άφιξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια με πτήσεις από το εξωτερικό για το χρονικό διάστημα έως και τις 8 Μαρτίου 2021 υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο διαγνωστικό τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF, προκειμένου να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες με ημερομηνία έως την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες NOTAM.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024