Ισραήλ : Εμβολιάστηκε σχεδόν ο μισός πληθυσμός – Ανοίγει σταδιακά η οικονομία
Tο Ισραήλ άνοιξε σήμερα τμήματα της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως αρχή της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, χάρη στην εκστρατεία ανοσοποίησης στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί εμβόλια κατά της COVID-19 σχεδόν στο μισό πληθυσμό της χώρας. Τα καταστήματα ήταν ανοικτά για όλους σήμερα το πρωί, όμως πρόσβαση σε χώρους αναψυχής, όπως γυμναστήρια […]
Tο Ισραήλ άνοιξε σήμερα τμήματα της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως αρχή της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, χάρη στην εκστρατεία ανοσοποίησης στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί εμβόλια κατά της COVID-19 σχεδόν στο μισό πληθυσμό της χώρας.
Τα καταστήματα ήταν ανοικτά για όλους σήμερα το πρωί, όμως πρόσβαση σε χώρους αναψυχής, όπως γυμναστήρια και θέατρα, θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τη νόσο, θεωρείται ότι έχουν ανοσία και διαθέτουν το πιστοποιητικό Green Pass («Πράσινο Πάσο») που χορηγείται μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα από το Υπουργείο Υγείας.
Στη χώρα συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Απαγορεύεται ο χορός στις αίθουσες δεξιώσεων, ενώ οι συναγωγές, τα τεμένη και οι εκκλησίες μπορούν να δέχονται τους μισούς μόνο από τους πιστούς που θα επιτρέπονταν υπό κανονικές συνθήκες.
Οι μαθητές του δημοτικού και των δύο τελευταίων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησαν σήμερα τα μαθήματα, σε εκείνες τις πόλεις του Ισραήλ όπου τα ποσοστά κρουσμάτων έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Οι υπόλοιποι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν έως τον επόμενο μήνα, ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης.
Η σημερινή χαλάρωση των μέτρων, ένα χρόνο ακριβώς μετά το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα κοροναϊού στο Ισραήλ, εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία τον επόμενο μήνα, όταν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεκδικεί την επανεκλογή του.
Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer στο 45% του πληθυσμού και πλέον των 9 εκατ. κατοίκων του, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα των δύο δόσεων έχει μειώσει τις μολύνσεις με COVID-19 κατά 95,8%, όπως υποστηρίζει το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας.
Το Ισραήλ έχει καταγράψει πάνω από 740.000 κρούσματα και 5.500 θανάτους λόγω της ασθένειας, γεγονός που έχει προκαλέσει επικρίσεις προς την κυβέρνηση Νετανιάχου για την ανομοιόμορφη εφαρμογή τριών εθνικών lockdowns. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει τέτοιου είδους καθολική καραντίνα για τέταρτη φορά.
- Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσε σε πολυκατοικία και διέρρηξε το σπίτι της γιαγιάς του – Άρπαξε 500 ευρώ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο in.gr για το κυκλοφοριακό στην πόλη
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Οι εκτιμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)














![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442