Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του προ-ολυμπιακού τουρνουά, πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ η κλήρωση των τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Η εθνική ανδρών κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία, την οικοδέσποινα Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την αδύναμη Νότια Αφρική.
Είναι μία κλήρωση που λογικά ανοίγει το δρόμο στην ελληνική ομάδα για να περάσει στην οκτάδα, της επιφυλάσσει όμως δύσκολο προημιτελικό, καθώς ο Β΄ όμιλος έχει τέσσερις ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες (Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία) και την πάντα αξιόμαχη Αυστραλία, μαζί με το Καζακστάν.
Αναλυτικά η κλήρωση των Ολυμπιακών τουρνουά υδατοσφαίρισης, σε άνδρες και γυναίκες:
ΑΝΔΡΕΣ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Νότια Αφρική, ΗΠΑ, Ουγγαρία, ΕΛΛΑΔΑ, Ιαπωνία, Ιταλία Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Κροατία, Σερβία, Ισπανία, Καζακστάν, Μαυροβούνιο
ΓΥΝΑΙΚΕΣ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ισπανία, Καναδάς Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Κίνα, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Ιαπωνία
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ο Ολυμπιακός συνομίλησε με το ChatGPT ζητώντας του να αναβαθμίσει την πανηγυρική φωτογραφία του Αγιούμπ Ελ Κααμπί από τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας και η απάντηση που έλαβε ήταν… φουλ ερυθρόλευκη!
Οι πρωταθλητές Θάντερ νίκησαν στο φινάλε τους Σέλτικς σε μια ιστορική βραδιά για το ΝΒΑ κατά την οποία ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ έσπασε το ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν από το 1963.