Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού στη πλατφόρμα του egg για μια νέα επιχειρηματική... εκτίναξη

Ραντεβού στη πλατφόρμα του egg για μια νέα επιχειρηματική… εκτίναξη

Αύριο, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, «ανοίγει» η πλατφόρμα για την υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων στον νέο – 9ο κατά σειρά- κύκλο του επιχειρηματικού επιταχυντή που στηρίζει από το 2013 η Eurobank.

Με όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής των ενδιαφερομένων για ένταξη στα προγράμματα του σε ψηφιακή μορφή λόγω των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση πανδημίας και με έμφαση, μεταξύ άλλων, στις προτάσεις που θα στηρίζονται στην ανάπτυξη των δικτύων 5G αλλά και θα αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις στα πρότυπα ESG (Environment Social Government) «ανοίγει» την ερχόμενη Δευτέρα ακριβώς το μεσημέρι (22 Φεβρουαρίου 2021, στις 12:00) η πλατφόρμα για τον 9ο κύκλο του egg – enter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται προτάσεις μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στις 15.00 (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του egg – enter•grοw•go, στη διεύθυνση www.theegg.gr).

Η λειτουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή που έχει δώσει στην αγορά τα 9 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του 128 εταιρείες από ένα σύνολο 242 ομάδων και σχεδόν 1000 επίδοξων επιχειρηματιών έχει πλέον προσαρμοστεί στη βάση των νέων δεδομένων συνεχίζοντας ένα δύσκολο και πολλαπλά απαιτητικό έργο στο πεδίο της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το egg που ιδρύθηκε στα πρώτα χρόνια της εποχής των Μνημονίων δείχνει υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας στις νέες συνθήκες αναπροσαρμόζοντας στόχους και επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στον νέο κύκλο η έμφαση δίνεται, όπως διαβάζω σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα,  σε «επιχειρηματικά σχέδια σε ανταγωνιστικούς κλάδους, όπως είναι, για παράδειγμα, οι τεχνολογίες 5G, ολοκληρωμένες λύσεις στα πρότυπα ESG (Environment Social Government) αλλά και σχέδια που αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών σε τομείς όπως, η Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, Κυβερνοασφάλεια, Τουριστικές Τεχνολογίες & Σύγχρονες Υπηρεσίες, Fintech, Ρομποτική, Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, Βιομηχανία 4.0, Βιοτεχνολογία, Ιατρικές Τεχνολογίες και Μέθοδοι, Αγροτική Τεχνολογία, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, Ενέργεια, Εκπαίδευση – Σύγχρονες Μέθοδοι και Εργαλεία κ.ά.».

Εν όψει του νέου κύκλου και του «ανοίγματος» της πλατφόρμας για την υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων ο Μιχάλης Βλασταράκης, γενικός διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank & πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος, δήλωσε σχετικά: «Στα οκτώ χρόνια από την ίδρυσή του, το egg αναβαθμίζεται διαρκώς και στηρίζει πολλές νέες επιχειρήσεις να ενδυναμώσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και να αναπτυχθούν εμπορικά. Με τις διακριτές πλατφόρμες egg Start-Up και egg Scale-Up, παρέχουμε πολυεπίπεδη υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, ενισχύοντας τη δυναμική διασύνδεσής τους με τις αγορές και διεθνείς φορείς για την προσέλκυση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Η Eurobank συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας στη χώρα, συνεργάζεται με την Πολιτεία, για τη βελτίωση του θεσμικού του πλαισίου και την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας την εξωστρέφεια και την διεθνοποίησή της».

Σήμερα, το egg μια εδραιωμένη θέση στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας, με δύο διακριτές αλλά απολύτως συμπληρωματικές πλατφόρμες – το egg Start-Up και το egg Scale-Up-  αλλά και το πιο σημαντικό, ως βήμα προοπτικής για αρκετές εκ των εταιρειών του, τη δυνατότητα διασύνδεσης για πρόσβαση σε άντληση κεφαλαίων μέσω  τριών funds, Velocity.Partners, Uni.fund και Big Pi Ventures του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας που επενδύει σε νεοφυείς εταιρείες και λειτουργεί υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF). Είναι funds στα οποία συμμετέχει η Eurobank ως επενδυτής.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024