Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιγνάδης : Αθλιες επιθέσεις στην SolidarityNow

Λιγνάδης : Αθλιες επιθέσεις στην SolidarityNow

Επιχειρούν να συνδέσουν μια ΜΚΟ που κάνει σοβαρή δουλειά στον τομέα των ασυνόδευτων ανηλίκων με τις κατηγορίες σε βάρος του Λιγνάδη

Και ξαφνικά, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη, και τις καταγγελίες περί ασυνόδευτων ανηλίκων από ΜΚΟ που πήγαιναν σπίτι του για… μάθημα θεάτρου, γέμισε το facebook με δημοσιεύματα για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Solidarity Now.

Μια οργάνωση που κάνει πολύ σοβαρή δουλειά στα θέματα των μεταναστών, ιδίως των ασυνόδευτων ανηλίκων που φιλοξενούνται σε δύο δομές, στον Βελβεντό και την Κόνιτσα.

Ο λόγος προφανής. Να συσχετιστεί, έστω και να γίνουν συνειρμοί, της δράσης του Δημήτρη Λιγνάδη, με την ΜΚΟ. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ακόμη και το σενάριο της διακίνησης ανηλίκων, το κύκλωμα παιδεραστίας δηλαδή.

Μόνο που στην εν λόγω ΜΚΟ επικεφαλής είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Λογαριασμοί στο facebook, άλλοι ανώνυμοι, άλλοι επώνυμοι «έριξαν» τυχαία το όνομα της ΜΚΟ Solidarity Now, προκειμένου να συνδεθεί το όνομά της και η δραστηριοποίησή τους στους ασυνόδευτους ανήλικους με τις κατηγορίες περί παιδεραστίας που βαρύνουν πλέον και επίσημα τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ένα από τα post που έκαναν την αρχή ήταν κι αυτό που αυθαιρέτως, χωρίς κανένα στοιχείο δηλαδή, έγραφε: «Η ΜΚΟ που παρείχε προσφυγόπουλα στον Λιγνάδη είναι η Solidarity Now, με επικεφαλής την Αντιγόνη Λυμπεράκη, ξαδέρφη του Μητσοτάκη. Ολοι οι καργιόληδες μια εταιρεία», έγραψε και μάλιστα tagαρε και «ΝΔ, παιδεραστές, Μενδώνη παραιτήσου».

Το δηλητηριώδες post βρήκε… χιλιάδες αναγνώστες που το ασπάστηκαν γιατί όπως είναι γνωστό, στο facebook άμα ρίξεις λάσπη δεν μαζεύεται με τίποτε.

Ετσι, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς ντροπή για το αν σπιλώνεται μια ολόκληρη οργάνωση, η οποία έχει σοβαρά στελέχη κι εργαζόμενους, και από τον αριστερό χώρο, μόνο και μόνο για να συνδεθεί η ΜΚΟ, η Λυμπεράκη, η ΝΔ με παιδεραστία και Λιγνάδη, το facebook γέμισε με χολερικά κι εμετικά σχόλια.

Η απάντηση της SolidarityNow

Η αντίδραση της Οργάνωσης ήταν άμεση και σε ανακοίνωσή της διέψευσε δημοσιεύματα που την ήθελαν να εμπλέκεται σε κυκλώματα

εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων. Συγκεκριμένα, η ΜΚΟ δηλώνει «κατηγορηματικά» ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή «με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης».

Επίσης, διευκρινίζει πως πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την προσωρινή φιλοξενία 170 ασυνόδευτων παιδιών σε δομές στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Κόνιτσα. Πριν το 2020, τονίζει η ΜΚΟ, πως παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες, όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.

Η ΜΚΟ SolidarityNow εκφράζει τον αποτροπιασμό του «για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας: «Η προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τα προσφυγόπουλα, είναι ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι άνθρωποι του SolidarityNow δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθήκον αυτό και τηρούν με σχολαστικότητα τα διεθνή πρότυπα παιδικής προστασίας με σεβασμό στα παιδιά».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024