Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Πρώην αστέρας ειδήσεων κατηγορείται για βιασμό

Γαλλία: Πρώην αστέρας ειδήσεων κατηγορείται για βιασμό

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Le Parisien, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, η καταγγελία έγινε από την συγγραφέα Φλοράνς Πορσέλ, η οποία κατηγορεί τον 73χρονο δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο για μη συναινετικό σεξ το 2004 και ότι την ανάγκασε σε στοματικό σεξ το 2009.

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ, επί δεκαετίες τηλεπαρουσιαστή ειδήσεων στη γαλλική τηλεόραση, για μια υπόθεση φερόμενου βιασμού, μετά την καταγγελία μιας γυναίκας, ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Le Parisien, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, η καταγγελία έγινε από την συγγραφέα Φλοράνς Πορσέλ, η οποία κατηγορεί τον 73χρονο δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο για μη συναινετικό σεξ το 2004 και ότι την ανάγκασε σε στοματικό σεξ το 2009.

Τα καταγγελλόμενα γεγονότα του 2004 συνέβησαν στο γραφείο του του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 στο τέλος ενός τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και το περιστατικό του 2009 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παραγωγής A Prime Group, σύμφωνα με την Le Parisien.

Ο Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ, αστέρας της μικρής οθόνης στη Γαλλία, με το παρατσούκλι PPDA, «απορρίπτει κατηγορηματικά» αυτές τις «παράλογες και ψευδείς» κατηγορίες, δήλωσε ο δικηγόρος του, Με Φρανσουά Μπινέτ.

Ο Πουάβρ ντ’ Αρβόρ είναι «εξοργισμένος με τον τρόπο με τον οποίο κάποιος προσπαθεί να ενορχηστρώσει την προώθηση ενός μυθιστορήματος», συνέχισε ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι ο πρώην παρουσιαστής είναι έτοιμος να καταθέσει σε ανακριτές και αναμένεται να υποβάλει καταγγελία για «ψευδή καταμήνυση» εναντίον της Φλοράνς Πορσέλ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η έρευνα «βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια».

Η καταγγέλλουσα δεν έχει κληθεί από την αστυνομία να καταθέσει, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση του θέματος.

Συγγραφέας και ηθοποιός, η 37χρονη Πορσέλ έγινε γνωστή στο κοινό χάρη στο κανάλι της που διατηρεί στο YouTube, το οποίο εξειδικεύεται στην αστρονομία, με τίτλο «Η τρελή ιστορία του Σύμπαντος».

Στις αρχές Ιανουαρίου, δημοσίευσε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Pandorini» που αφηγείται μια ιστορία «εμπνευσμένη από ένα επεισόδιο της ζωής της» στην οποία μια νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού από ένα «ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου» που την κρατά ακόμη υπό τον έλεγχό του.

Ο Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ, παρουσιαστής τηλεοπτικών ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Antenne 2 από το 1976 έως το 1983, στη συνέχεια του TF1 από το 1987 έως το 2008, είχε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στη λογοτεχνία, στο CNews, προτού το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο αποφασίσει στη συνέχεια να διακόψει την εκπομπή. Είναι επίσης συγγραφέας περίπου 60 βιβλίων.

Από τις αρχές του έτους, οι κατηγορίες για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση που αφορούν προσωπικότητες από τον κόσμο του πολιτισμού ή της πολιτικής διαδέχονται η μία την άλλη στη Γαλλία, με αποτέλεσμα την έναρξη δικαστικών ερευνών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024