Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζανόνε : Το ιταλικό νησί των οργίων

Ζανόνε : Το ιταλικό νησί των οργίων

Ένα πανέμορφο νησί δυτικά της Ιταλίας, κάποτε φιλοξενούσε αμέτρητα όργια –που έληξαν με μια διπλή δολοφονία

Κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, μπλε ουρανοί και ένα πανέμορφο, κενό τοπίο. Το Ζανόνε είναι ό,τι θα περίμενε κανείς να συναντήσει σε ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο ιταλικό νησί. Όμως η διεθνής του φήμη δεν προκύπτει τόσο από την ομορφιά του, αλλά από κάτι μάλλον πιο αναπάντεχο:

Από τα όργια.

«Βλέπετε αυτή την αποικιακού τύπου βίλα εκεί;», ρωτά τους δημοσιογράφους του CNN ο πρώην ψαράς, Τζόρτζιο Ανιέλο, δείχνοντας προς την κορυφή ενός βράχου με θέα στην Τυρρηνική Θάλασσα. «Εκεί έκανε τα πολυτελή του σεξοπάρτι ο Μαρκήσιος Κασάτι Στάμπα», εξηγεί.


Ο Ανιέλο επισκέπτεται συχνά το Ζανόνε, διοργανώνοντας βαρκάδες για τους τουρίστες στην πλατύτερη ατόλη του αρχιπελάγους Ποντίνε, λίγο έξω από τη δυτική ακτή της Ιταλίας. Η μεγαλύτερη ατραξιόν, εκτός από τη φυσική ομορφιά του νησιού, είναι το σκοτεινό και σεξουαλικό παρελθόν του, που εστιάζει κυρίως στον συγκεκριμένο Μαρκήσιο και τη σύζυγό του, Άννα Φαλαρίνο, πρώην ηθοποιό.

«Ήταν ένας χυδαίος άνδρας, ηδονοβλεψίας που του άρεσε να παρακολουθεί και να φωτογραφίζει τη στάρλετ γυναίκα του όταν έκανε κίνκι σεξ με άλλους, νεότερους άνδρες», προσθέτει ο Ανιέλο, που μοιάζει να απολαμβάνει τις ακατάλληλες για ανηλίκους ιστορίες που διηγείται στους δημοσιογράφους του CNN.

«Μια μέρα βαρέθηκε τα τρίο, σκότωσε τους δύο εραστές και αυτοκτόνησε».

Γυμνές βουτιές

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, το Ζανόνε, που σημαίνει «μεγάλο πτερύγιο» στα ιταλικά, ήταν μυστικός προορισμός, τον οποίο είχε ενοικιάσει από το κράτος το σικ και… περιπετειώδες ζευγάρι.

«Ο ευγενής πήγαινε για κυνήγι την ώρα που η όμορφη γυναίκα του σκότωνε την ώρα της με άλλες δραστηριότητες», λέει με νόημα ο Ανιέλο.

Αυτές οι δραστηριότητες περιλάμβαναν τα γυμνά μπάνια σε αρχαίες ρωμαϊκές πισίνες και τη διασκέδαση στην παραλία με άλλους άνδρες.

Η απομόνωση του νησιού το καθιστούσε την τέλεια τοποθεσία για πάρτι με μάσκες που κατέληγαν σε σκηνές που θύμιζαν την ταινία «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Και η εξωτική τοποθεσία του ταίριαζε με τις προκλητικές γυμνές φωτογραφίες που τραβούσε την Άννα ο σύζυγός της.

Νεκροταφείο από μπουκάλια

Δεκάδες γιοτ και μηχανοκίνητες βάρκες έδεναν στον μόλο του νησιού τα Σαββατοκύριακα, για να μεταφέρουν τους ευγενείς και δισεκατομμυριούχους επισκέπτες.

Όλοι τους έπιναν πολύ. Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, εντοπίστηκαν βουνά από σπασμένα μπουκάλια και κομμάτια γυαλιού, θαμμένα στο έδαφος από τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με φήμες, η βίλα διέθετε και ένα «δωμάτιο πίσω από τον καθρέφτη» που επέτρεπε στους οικοδεσπότες να χαζεύουν τους καλεσμένους τους την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι κάτοικοι του κοντινού νησιού Πόνζα, από όπου ξεκινούν και σήμερα οι βάρκες των επισκεπτών, θυμούνται ακόμη το σκανδαλώδες ζευγάρι.

«Όλοι ξέραμε τι συνέβαινε εδώ», λέει ο ξεναγός Ρικάρντο Πέκι. «Το λέμε «νησί των οργίων», όμως κανείς δεν έλεγε ούτε λέξη για αυτό εκείνη την εποχή».

Ανοιχτό μυστικό

Όλοι γνώριζαν το μυστικό του νησιού, όμως δεν μιλούσαν για αυτό. Μέχρι που τα πράγματα βγήκαν τελικά εκτός ελέγχου.

Τα ερωτικά παιχνίδια κατέληξαν σε αιματοχυσία το 1970, όταν η Άννα ερωτεύτηκε έναν από τους πολλούς, όμορφους εραστές της. Σε μια κρίση ζήλιας, ο σύζυγός της σκότωσε το ζευγάρι και έπειτα αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι, στη σοφίτα του σπιτιού τους στη Ρώμι.

Ο ιταλικός κίτρινος τύπος έσπευσε να δημοσιεύσει αποσπάσματα από το «πράσινο βελούδινο ημερολόγιο» του Μαρκήσιου, στο οποίο από ό,τι φαίνεται έγραφε λεπτομερώς για τα ερωτικά τρίγωνα της γυναίκας του. Το πιο καυτό εύρημα, όμως, ήταν οι 1.500 ροζ φωτογραφίες που βρέθηκαν στα συρτάρια του γραφείου του.

Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα στο Ζανόνε, ούτε καν ένα μπαρ. Μόνο ένας φάρος και η βίλα, που πλέον έχει τεράστια ανάγκη για ανακαίνιση.


Η βίλα χτίστηκε το 1930 και κληροδοτούνταν από τη μια οικογένεια ευγενών στην επόμενη. Η ιταλική αριστοκρατία ανέκαθεν πήγαινε στο νησί για κυνήγι, έχοντας πρώτα μεταφέρει εκεί για αυτό το σκοπό εκατοντάδες άγρια πρόβατα. Τα πρόβατα, που είναι και οι μόνοι σύγχρονοι κάτοικοι του νησιού, πλέον είναι προστατευόμενο είδος.

Πλέον, το νησί είναι προσβάσιμο στους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να το επισκεφθούν –όχι όμως και να περάσουν εκεί τη νύχτα. Οι μόνοι που έχουν κάποιες φορές την ευκαιρία να θαυμάσουν τον νυχτερινό ουρανό του νησιού, είναι οι επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων που μεταβαίνουν εκεί για τις έρευνές τους.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024