Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«1000 Γραμμές»: Ταινία για τον δημοσιογράφο που επινοούσε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ

«1000 Γραμμές»: Ταινία για τον δημοσιογράφο που επινοούσε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ

H αληθινή ιστορία με τον δημοσιογράφο του «Der Spiegel», Κλάας Ρελότιους που επινοούσε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ γίνεται ταινία.

Ο Ελίας Μ’ Μπάρεκ πρωταγωνιστής της ταινίας θρίλερ «Who Am I» και ο Γιόνας Νάι ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς «Deutschland 89» θα έχουν τους κεντρικούς ρόλους στο φιλμ «1000 Zeilen» (1000 Γραμμές), μια σάτιρα εμπνευσμένη από το σκάνδαλο με τον δημοσιογράφο του «Der Spiegel» Κλάας Ρελότιους, που αποδείχθηκε απατεώνας.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το περιοδικό έχει μια ειδική ομάδα fact-checkers -70 τον αριθμό- που ελέγχουν λέξη – λέξη τα κείμενα διορθώνοντας την παραμικρή λεπτομέρεια (φωτό από κείμενο του Der Spiegel, πριν δημοσιευθεί).

Ο Νάι θα υποδυθεί τον Ρελότιους , βραβευμένο και διάσημο συντάκτη σε ένα μεγάλο έγκυρο γερμανικό ενημερωτικό περιοδικό που δημοσιεύει ψευδείς συνεντεύξεις και ρεπορτάζ.

Ο μόνος που τον υποψιάζεται είναι ο Ρομέρο (Μ’ Μπάρεκ), ένας συνάδελφός του δημοσιογράφος που ρισκάρει την καριέρα του και θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του, για να φέρει στο φως την αλήθεια. Λίγο πρίν αποκαλυφθεί η απάτη του τον Δεκέμβριο του 2018, είχε βραβευθεί ως ρεπόρτερ της χρονιάς στη Γερμανία

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο, «Tausend Zeilen Lüge» του Χουάν Μορένος του δημοσιογράφου του «Der Spiegel» που αποκάλυψε ότι ο Ρελότιους επινοούσε συνεντεύξεις και δηλώσεις. Μετά την εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, το ίδιο το περιοδικό δημοσιοποίησε το θέμα για να διαφυλάξει το κύρος του και την σχέση εμπστοσύνης με το κοινό του.

Ο Μίχαελ Μπούλι Χέρμπιγκ θα σκηνοθετήσει την ταινία σε σενάριο του Χέρμαν Φλόριν, ο οποίος θα είναι και παραγωγός μέσω της εταιρείας του Feine Filme.

Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι στο Μόναχο, το Βερολίνο, το Αμβούργο και την Ισπανία.

Ο Σεμπάστιαν Βέρνινγκερ της UFA Fiction, της εταιρείας πίσω από τη σειρά «Deutschland 89», θα είναι συμπαραγωγός μαζί με την Warner Bros. Germany.

Η πραγματική ιστορία

Ο πραγματικός Κλάας Ρελότιους ήταν ένας σούπερ σταρ γερμανός δημοσιογράφος, κέρδισε το βραβείο Δημοσιογράφος της Χρονιάς του CNN το 2014 – αλλά η καριέρα του κατέρρευσε αφού παραδέχθηκε ότι επινόησε το υλικό σε τουλάχιστον 14 ερευνητικά άρθρα που έγραψε.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είχε επινοήσει τηλεφωνική συνέντευξη με τους γονείς του Κόλιν Κάπερνικ, αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλετικές ανισότητες και επίσης έγραψε ψευδώς ότι πινακίδα στα όρια πόλης της Μινεσότα έγραφε «Μεξικανοί Μείνετε Έξω».

Ο Χέρμαν Φλόριν χαρακτήρισε την ιστορία του Ρελότιους ένα υπέροχο θέμα για σάτιρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας επίσης ότι δείχνει πολλά για την πολιτική και την πραγματικότητα στα ΜΜΕ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024